TOP

Hunkemöller balanceert tussen chique en meisjesachtig op Amsterdam Fashion Week

Op vrijdag 16 juli kreeg Nederland tijdens Amsterdam Fashion Week (AIFW) te zien waarmee bodyfashiongigant Hunkemöller dit najaar de show gaat stelen. Dat bleek een vrouwelijk samenspel van verschillende stijlen.

Voor het komende winterseizoen liet Hunkemöller niets aan de verbeelding over. Het thema Women in bloom stond voor de moderne vrouw in de bloei van haar leven. En dat kan – aldus Hunkemöller – als chique powervrouw, maar net zo goed romantisch en meisjesachtig. De rode draad waren de zwarte accenten, afwisselend kleurgebruik en opvallende details en accessoires.

Strass
De combinatie zwart, satijn en terugkomende details was kenmerkend voor een groot deel van de nieuwe collectie. Dit had vele vormen: van loose fit jumpsuit tot strings, body’s, slipdresses en jarretels. Hunkemöller gaf een chique twist aan de ontwerpen door de strassdetails die in veel items verwerkt zaten.

Meisjesachtig
Ook het meisje in de vrouw bleef recht overeind. Kousen werden afgewerkt met speelse strikken, een multicolor floral print maakte het geheel luchtig en jong. Dat werd alleen maar versterkt door de ontwerpen in de vorm van comfortabele hipsters, een kort kamerjasje en de tops. De shapewear collectie borduurde door op de meisjesachtige look met zachte nudetinten, poederroze, lichtgrijs, luchtig satijn en kousen met (eveneens) strikjes.

Exotisch
De romantische noten vonden we in de kanten details: van kraagje tot de afgewerkte broekjes en beha’s. Het vele zwart(e kant) dat sowieso in elke stijl terugkwam, gaf vooral de floral prints een zwoel en exotisch uiterlijk. De smaragdgroene slipdress en lingeriesetje bestaand uit beha en broekje waren echte eyecatchers. Zeetinten zullen sowieso veel terugkomen in de wintercollecties van 2011, dat geldt vooral voor deze bijzondere groentinten.

Bekijk hier de show van Hunkemöller

Ga voor meer informatie naar www.hunkemoller.nl.