TOP

Hugo Boss focust op mannenmode na winstdaling

Modemerk Hugo Boss heeft het afgelopen kwartaal slecht gedraaid en moet daarom flink bezuinigen. Onderdeel van hun nieuwe strategie is een focus die verschuift van vrouwenmode naar mannenmode.

Hugo Boss is van plan 50 miljoen euro te besparen, zo meldde het beursgenoteerde bedrijf dinsdag. Dit wil het Duitse bedrijf onder meer bereiken door opnieuw te onderhandelen over de huurprijzen van winkels.

Ook gaat het modemerk een aantal slecht presterende winkels onder de loep nemen en ‘in de komende maanden’ beslissen of deze worden gesloten, zo meldt Financial Times.

Vrouwenmode

Daarnaast liet Mark Langer, financieel directeur van Hugo Boss, weten dat de nadruk komt te liggen op de mannenmode, die voor 90% van de opbrengsten van het merk zorgt. Hugo Boss focuste de afgelopen jaren, vooral na de aanstelling van ontwerper Jason Wu in 2013, steeds meer op vrouwenmode.

“We hebben onszelf zowel qua winkels als op marketinggebied te veel op vrouwenmode gericht,” zei Langer tegen analisten. Hij liet weten deze stap niet helemaal terug te draaien, maar zich vooral op marketinggebied grotendeels op mannenmode te gaan focussen.

China

Hugo Boss boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 38,5 miljoen euro, 49% lager dan in 2015 (€75,6 miljoen). De omzet is van 668 miljoen euro afgenomen naar 643 miljoen euro (-4%).

Vooral de verkoop in China (-11%) en de Verenigde Staten (-16%) viel het afgelopen kwartaal tegen. In Europa daalde de omzet van Hugo Boss met 1%.

Winstwaarschuwing

Het brutobedrijfsresultaat (ebitda) van het bedrijf bedroeg in het eerste kwartaal van dit jaar 93,5 miljoen euro; dit komt neer op een daling van 29%, terwijl analisten waren uitgegaan van 95 miljoen euro.

In februari dit jaar stapte CEO Claus-Dietrich Lahrs op toen het bedrijf een winstwaarschuwing kreeg na de dalende verkoopcijfers in de VS. Ook werd vorig maand bekend dat CBO Christoph Auhagen het Duitse modebedrijf zou verlaten en dat Ingo Wilts hem zou opvolgen. Wie in de voetsporen van Lahrs zal treden, is nog niet bekendgemaakt.