TOP

Fab. krijgt een nieuwe naam en een kledinglijn

Het Amsterdamse merk Fab. krijgt een nieuwe naam. Ook wil het merk een eigen kledinglijn gaan lanceren.

Lifestylemerk Fab. krijgt een nieuwe naam: Fabienne Chapot. Dat heeft het lifestylemerk bekendgemaakt in een persbericht. Per 1 augustus zal het merk met de nieuwe naam verder gaan.

“De onstuitbare groei, nieuwe lanceringen en de toenemende vraag uit het buitenland leiden tot een nieuw hoofdstuk van het merk.” Oprichtster en designer Fabienne Chapot vertelt verder: “Tien jaar geleden begon ik, geïnspireerd door een reis naar Bali, een groot avontuur. Wat voorzichtig van start ging met een hartentas onder de naam Fab. is inmiddels uitgegroeid door hèt accessoiremerk van Nederland met een heel herkenbaar handschrift en een grote schare fans. Nu we tien jaar verder zijn en we inmiddels heel veel andere Fab. designs verkopen is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Met ingang van 1 augustus gaan we verder onder mijn eigen naam Fabienne Chapot. Het merk is meer volwassen geworden.”

Uitbreiding

Naast de naamsverandering gaat het merk ook uitbreiden. “We gaan een eigen kledinglijn lanceren en het geeft ons de mogelijkheid om de volgende stap naar het buitenland te zetten. Dat gezegd blijven we natuurlijk trouw aan de bekende vrolijke en kleurrijke signatuur als het om de ontwerpen gaat.”

Om de nieuwe naam kracht bij te zetten zal ook de inrichting van de eigen winkels en verkooppunten worden vernieuwd, passend bij de nieuwe huisstijl. Tijdens de Modefabriek in juli 2016 zullen de nieuwe stijl en de kledinglijn gepresenteerd worden.