TOP

Hoe gaat het met Reset kids?

Regelmatig neemt Bengels een merk in het kindersegment onder de loep met de vraag 'hoe gaat het?' Ditmaal het Nederlandse kinderjassenmerk Reset kids.

Land van herkomst: Nederland
Bedrijf: Stone Fashion
Sinds wanneer in Nederland: winter 2005 
Prijzen (winkelverkoop): vanaf €59.95 tot €99.95
Maten: voor meisjes en jongens van maat 92 tot en met 176
Gesproken met: Marjon van der Kleij

Hoe is het met Reset kids de afgelopen tijd/op de beurs gegaan? 
“Sinds de start van Reset kids kids in 2005 zitten we in de lift. Onze jassen zijn functioneel, modisch, sportief en makkelijk draagbaar. Met andere woorden: zeer toegankelijk voor onze doelgroep. Ieder seizoen worden de jassen modischer en leuker. Je ziet dat de wat oudere meiden en jongens zich steeds meer willen identificeren met de jonge volwassenen en onze collectie sluit daar naadloos op aan. Hiernaast bieden wij uiteraard nog steeds de typische kinderjas aan voor onze kleinere klant.
De beurs is voor ons altijd een duidelijk meetpunt hoe er op de nieuwe collectie wordt gereageerd. Ook dit seizoen was onze deelname weer succesvol. Onze afnemers kunnen direct op de beurs hun orders schrijven, wat voor hen zeer prettig is. Onze collectie bestaat alleen uit buitenkleding. Zo kunnen onze klanten in een relatief korte tijd hun selectie maken.”

Wat is de kracht van Reset kids? 
“Het klinkt cliché, maar onze kracht ís de prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast vertalen wij het internationale modebeeld naar zeer draagbare en toegankelijke kinderjacks. Zo voorzien wij de markt van modische kinderjassen voor een zeer aantrekkelijke prijs. Dit zijn de voordelen van een “specialist”.”

Is er nieuws te melden? 
“Vanaf aankomend zomerseizoen 2011 brengt Reset kids ook denimjacks, eigenlijk een onmisbaar artikel als het gaat om buitenkleding. En wie weet wat denim ons kan brengen in de toekomst!”

Hoeveel verkooppunten zijn er nu in Nederland en daarbuiten? 
“In Nederland hebben we 220 verkooppunten voor Reset kids. Omdat we stevig aan de weg timmeren in het buitenland (denk aan Benelux, midden/zuid Europa, Scandinavië en USA) is ons klantenbestand gegroeid naar 400 verkooppunten.” 

Wat staat er het komende half jaar op de planning? 
“Sinds enige maanden hebben we een nieuwe styliste waarmee we een spectaculaire nieuwe wintercollectie zullen neerzetten. We zullen ons met name richten op het maken van modischere, hoogwaardige kinderjassen. Uiteraard in de lijn van wat onze klanten van ons verwachten. Toch zullen we nog meer nadruk leggen op de verschillende leeftijdsgroepen binnen onze doelgroep. De markt geeft duidelijke verschuivingen aan, waar we op zullen inspelen. Verder zijn we druk met het uitbreiden van onze agenten- en klantennetwerk in het buitenland. Ons doel is het veroveren van Europa (en verder…)!”