TOP

Hoe gaat het met Knowledge Cotton Apparel?

Textilia neemt regelmatig een merk in het mannenmodesegment onder de loep. Deze maand mailden we met Roderique de Klein van Fancyfarmers Enterprises over het merk Knowlegde Cotton Apparel.

Vertelt iets over de achtergrond van het merk:
“Knowledge Cotton Apparel is opgericht in een kleine Deense dorpje Herning. In 1969 is dit kleine authentieke familiebedrijf gestart met produceren van bijzondere stoffen en kwaliteiten. Al 25 jaar produceren ze volledig ecologische producten, met 3 jaar geleden als overtreffende trap de ‘geboorte’ van het merk Knowledge Cotton Apparel. Hun vakmanschap wordt gecombineerd met een persoonlijke verantwoordelijkheid voor mens, dier en milieu.”

Ecologisch verantwoord dus?
“Met ieder organic T-shirt dat wij produceren zorgen wij ervoor dat er minder pesticiden en chemicaliën in ons ecosysteem terechtkomen. Eén T-shirt van niet organic katoen van 400 gram bevat gemiddeld 0.165 KG aan chemicaliën. Het is misschien een druppel op een gloeiende plaat maar ons doel is om voor 2015 een besparing van 150.000 kg van deze chemicaliën te realiseren. Dus ‘sustainable’ niet alleen in woord maar ook in daden.”

 

Welke materialen gebruikt het merk?

“Knowledge Cotton Apparel gebruikt 100 procent gecertificeerd organic cotton, wol en recyclede petflessen. Doordat het merk deels in eigen beheer produceert krijgt het een goede concurrende prijs-kwaliteitverhouding met een marge van 2.7 tot 3.0.”

Vertel iets over het handschrift:
“Knowledge is een mix tussen een klassieke en casual styling, vertaalt in een jonger jasje. Hierdoor is het voor iedereen draagbaar. De collecties zijn altijd geïnspireerd door onze 42 jaar geschiedenis, met veel kleuren,strepen en patronen in combinatie met natuurlijke materialen. Daarbij staan de perfecte fit, oog voor detail, draagcomfort en beste materialen centraal. Er zijn vier levering: spring en pre-fall, fall en pre-spring. Verder is er een breed NOOS programma beschikbaar.”

Welk item voor zomer 2012 vind je zelf het mooist?
“Persoonlijk vind ik de chino’s in twaalf kleuren geweldig! Ik draag ze allemaal: van knalgroen tot zalmroze! Als het een zomers dagje is draag ik de linnen chino’s shorts, ook organic natuurlijk.”

Hoe zit het distributiebeleid er uit?
“Voor Nederland hanteren we een  selectief distributie beleid met nu zo’n 45 klanten, waar de verkoopresultaten in de winkels zeer goed zijn. Voor ons als Fancyfarmers Enterprises staat een lange termijn samenwerking met onze klanten voorop wat concreet betekent dat we voor bestaande klanten rekening houden met de bescherming van hun verkoopgebied. Gelukkig is Nederland best groot en zijn er genoeg hele goede winkeliers die nog niet zijn ingestapt, we streven dan ook naar naar een volledige dekking in Nederland.”

Prijzen
Knits: 90 -150 euro

Shirts:79 – 95 euro

Organic Tees: 29 – 55 euro
Chino’s, Denim en 5-pockets: 99 -109 euro

Jassen:150 – 400 euro

Info: 020 3314287