TOP

H&M en The North Face: donsproductie moet diervriendelijker

Kledingbedrijven als H&M en The North Face willen dat donsproductie diervriendelijker wordt gemaakt. Daarom hebben ze een dierenwelzijnverdrag getekend.

Onder meer H&M, The North Face en Helly Hansen hebben het dierenwelzijnverdrag ‘Responsible Down Standard’ (RDS) ondertekend. Dit meldt The North Face via een persbericht.

Uitvoering

Samen met belangenorganisatie Textile Exchange werkte het outdoormerk aan het opstellen van een certificeringsorgaan. Dit orgaan zorgt voor de uitvoering van het RDS in belangrijke opfokgebieden in Europa, Azië en in verwerkingslocaties in de Verenigde Staten.

The North Face laat weten dat het voor zijn najaarscollectie van 2015 gaat werken met gecertificeerd dons. Het outdoor merk wil vanaf 2017 voor al zijn productlijnen verantwoord dons gebruiken. Daarbij roept het andere partijen op om ook het verdrag te ondertekenen. 

Andere merken

Naast H&M en The North Face hebben ook de outdoormerken Marmot, Mammut en Outdoor Research het verdrag ondertekend.  Daarnaast laten beddenmerken Downlinens en Down & Feather Co ook weten dat ze achter het RDS staan.