TOP

Handelaren in namaakkleding opgespoord door Undercover in Nederland

Twee mannen, die ervan werden verdacht te handelen in valse merkkleding, zijn opgespoord door het televisieprogramma Undercover in Nederland. De mannen zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf, een werkstraf en een geldboete.

Met behulp van het SBS6-programma Undercover in Nederland zijn twee mannen opgespoord die ervan werden verdacht te handelen in namaakkleding. De mannen zijn nu veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden waarvan vijf voorwaardelijk en een geldboete van 10.000 euro (voor de hoofddader) en een werkstraf van 240 uur en een geldboete van 5.000 euro (voor de medepleger).

Politie herkent verdachten

De twee mannen uit Aalten liepen tegen de lamp toen SBS6 in februari 2013 het programma Undercover in Nederland uitzond, waarin een onderzoek naar de handel in valse merkartikelen in Aalten werd getoond. In de uitzending was te zien hoe twee mannen namaakgoederen verkopen aan de undercover medewerkers van het programma Undercover in Nederland. De politie van Regio Noord- en Oost Gelderland herkent in de twee mannen in de uitzending twee verdachten in een lopend onderzoek naar namaakhandel.

Valse merkkleding

De beelden van Undercover in Nederland zijn op verzoek van de officier van justitie ook tijdens de rechtszaak getoond. Ook de rechtbank herkende de personen in de uitzending als de twee verdachten uit het onderzoek naar de namaakhandel. De uitzending waarin de handel zichtbaar is en de herkenning van de twee verdachten in de mannen in de uitzending hebben er toe geleid dat de mannen schuldig zijn bevonden aan het handelen in valse merkkleding. Hiervan deden drie bedrijven eerder aangifte.

In oktober 2013 werden zeven mannen veroordeeld voor grootschalige handel in namaakkleding.