TOP

Koning Willem-Alexander geeft startsein voor duurzaamheid [video]

Op het nieuwjaarsevent van MVO Nederland gaf koning Willem-Alexander het startsein voor duurzaamheid. Verschillende sectoren, waaronder de modesector, spraken hierop hun groene ambities voor 2020 uit.

Donderdag 30 januari 2014 vond het nieuwjaarsevent van MVO Nederland plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. Ambities van het bedrijfsleven voor het jaar 2020 stonden centraal. Zo liet de modebranche weten in 2020 een Nederlandse modeketen te willen neerzetten die circulair, schoon, eerlijk en effectief is, en die andere industrieën inspireert net zo duurzaam te worden. Koning Willem-Alexander gaf hiervoor het startsein.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

In het kader van het internationale programma ‘samen veranderen’ selecteerde MVO Nederland in 2013 60 bedrijven die vooruitstrevend zijn op het gebied van duurzaamheid. Het programma heeft als doel handels- en investeringsrelaties van Nederlandse ondernemers met ontwikkelingslanden te verduurzamen. Uit de modesector werden ondermeer C&A en Mud Jeans geselecteerd. Samen zullen ze de komende twee jaar projecten starten die bijdragen aan de ambities.

Minister Ploumen

Het programma van MVO Nederland wordt – natuurlijk – gesteund door Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.“Veel Nederlandse bedrijven blinken internationaal uit in MVO, maar nog niet alle ondernemers durven de stap naar ontwikkelingslanden aan. Toch zit daar de economische groei én de kans om die groei duurzaam en maatschappelijk verantwoord te maken. We moeten nu zorgen dat we die boot niet missen; in ons belang én in het belang van mensen in ontwikkelingslanden.” De minister sprak 27 januari al haar duurzame ambities uit op Modefabriek.

Koning Willem-Alexander

Ook Koning Willem-Alexander was aanwezig op het nieuwjaarsevent van MVO Nederland en staat achter de duurzame ambities van het Nederlandse bedrijfsleven. Zijne majesteit gaf zelfs het officiële startsein tot het uitvoeren van de plannen door live op een rode knop te drukken. Bekijk de beelden hieronder.

Wat zijn jouw ambities voor 2020?