TOP

G-Star RAW heeft nieuwe creatief directeur

Aitor Throup is de nieuwe creatief directeur van G-Star RAW. De talentvolle Throup was de afgelopen drie jaar al actief als creatief adviseur bij het Nederlandse denimmerk.

Vanaf 1 november 2016 verruilt Aitor Throup (1980) grotendeels zijn Londense A.T. Studio voor het Amsterdamse hoofdkwartier van G-Star RAW. Daar zal hij werken aan de ontwikkeling van verschillende creatieve processen en collecties. Voormalig creatief directeur Pierre Morisset blijft net als de voorgaande jaren betrokken als product development director.

Eerste collectie

Aitor Throup werkt al sinds 2013 samen met G-Star RAW aan verschillende projecten en collecties. Juni dit jaar presenteerde het denimlabel tijdens de Paris Men’s Fashionweek zijn eerste volledige collectie voor G-Star onder de noemer RAW Research. Daarnaast ontwikkelde de Brits/Argentijnse ontwerper het concept achter de flagship store aan Oxford Street in Londen, nam hij de art directie van de laatste ‘What is RAW?’ reclamecampagne voor zijn rekening en ontwierp hij de nieuwe Elwood 5620 Motion-jeans en 3D Staq-broek.

Innovatie

Throup’s relatie met G-Star wordt in het persbericht omschreven als een logisch gegeven. Zowel G-Star als Throup hebben een ontwerpethiek die is gefundeerd op innovatie en die wordt gekenmerkt door 3D-constructie. “Het was deze gedeelde filosofie die mij in eerste instantie aantrok in het merk”, aldus Throup. “Toen ik voor het eerst kennismaakte met G-Star, was ik verbluft door het productgerichte DNA en de conceptuele benadering van ontwerpen.” Ook het denimlabel laat weten ernaar uit te kijken om ‘samen met Throup nieuwe gebieden van deniminnovatie te ontdekken.’

Prijzen

Naast zijn werk voor G-Star houdt Throup zijn eigen conceptuele kledingmerk – New Object Research – aan. In het verleden werkte de ontwerper onder meer samen met diverse modebedrijven als Stone Island, C.P. Company en Umbro. De talentvolle Throup heeft ook een aantal prijzen op zijn naam staan, waaronder de Generali Special Award bij de befaamde Italiaanse wedstrijd ITS #14 (International Talent Support) in 2015. 

G Star Aitor Throupe