TOP

Funkie House en Daily Rush worden samengevoegd

De Rotterdamse streetwearwinkel Daily Rush wordt in januari 2017 geïntegreerd in het tegenover gelegen denim gerelateerde Funkie House. Wilco van der Werf, eigenaar van beide formules, legt uit: ‘We gaan stijlen mengen, net zoals je dat op straat ziet.’

Daily Rush stopt na elf jaar. Wilco van der Werf, eigenaar van zowel Daily Rush als Funkie House legt uit: “Het huurcontract moest weer voor vijf jaar worden verlengd. Een goed moment om de zaken eens onder de loep te nemen. En toen bleek dat beide formules best samen kunnen gaan.” In januari gaat Funkie House verbouwen om het nieuwe concept extra vorm te kunnen geven.

Vreemde eend

Het valt Van der Werf al langer op dat de verschillende stijlen – van denim tot street- en sportswear – steeds meer naar elkaar toegroeien en worden gecombineerd. “Funkie House was altijd al een vreemde eend in de bijt met blauwe-, skate-, en streetwearmode. Nu gaan we weer meer stijlen ‘mengen’ dan de afgelopen jaren. Net zoals je dat op straat ziet.”

Mooie mix

Van der Werf: “Met merken als Minimum, RVLT en Libertine Libertine is Funkie House redelijk Scandinavisch georiënteerd. Daily Rush heeft sterke premium streetwearlabels als Ontour, Obey en Wood Wood. Als je al die merken bij elkaar optelt heb je zo’n ontzettend sterk pakket. Het wordt een hele mooie mix voor een breed publiek.”

Den Haag

Funkie House in Den Haag blijft vooralsnog de huidige – denimrelated – koers varen. “We hebben de afgelopen seizoenen al een en ander uitgeprobeerd in deze vestiging”, vertelt Van der Werf. “Uiteindelijk zit een facelift van deze winkel ook in de planning. Maar de focus ligt eerst op Rotterdam.”