TOP

Forever 21 wil faillissementsbescherming, veiling designeritems levert OM 2 ton op en nieuw filiaal TK Maxx


De Amerikaanse kledingketen Forever 21 heeft faillissementsbescherming aangevraagd. Verder: een veiling van designeritems heeft het Openbaar Ministerie ruim twee ton opgebracht en TK Maxx opent een nieuw filiaal in Arnhem. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 30 september 2019.

Bezoek hoofdwinkelstraten in grote steden neemt af

Het bezoek aan hoofdwinkelstraten in grote steden loopt terug, zo bericht Twinkle naar aanleiding van onderzoek door Burea RMC. Zij telden op de hoofdwinkelstraten voor het eerst minder passanten. ‘Maar ze blijven langer en besteden meer’, vertelt directeur Huib Lubbers aan Twinkle. Bureau RMC plaatste ‘druktesensoren’ in de hoofdwinkelstraten van Amsterdam (Kalverstraat), Rotterdam (Lijnbaan), Den Haag (Spuistraat) en Utrecht (Steenweg). In drie van deze vier straten lag het aantal bezoekers dit jaar lager dan vorig jaar.

Amazon maakt kledingcollectie met Puma

Amazon en Puma hebben samen het vrijetijdskledinglabel ‘Care of’ gelanceerd, zo schrijft Retaildetail. De nieuwe collectie zal alleen verkrijgbaar zijn op het platform van Amazon. De twee bedrijven brengen samen een vijftigtal artikelen op de markt voor zowel mannen als vrouwen. De lijn bestaat uit schoenen, T-shirts, hoodies en jassen. Puma wil met de nieuwe lijn een breder klantenbestand aanspreken: het sportmerk richt zich zo op een iets ouder publiek dan de reguliere Puma-klant. “Zowel het product als het ontwerp hebben hun eigen identiteit en verschillen compleet van Puma”, legt het sportmerk uit.

TK Maxx opent in voormalig V&D-pand Arnhem

Outletformule TK Maxx opent een nieuw filiaal op de begane grond van een oud V&D-pand in Arnhem. Dat schrijft De Gelderlander. De winkel gaat het gebouw delen met een nieuw kantoorconcept, dat de bovenste verdiepingen in beslag zal nemen. In februari 2020 wil de keten de deuren open, tegelijk met de algehele heropening van het pand.

Forever 21 vraagt faillissementsbescherming aan

De Amerikaanse kledingketen Forever 21 heeft faillissementsbescherming aangevraagd, zo melden verschillende media, waaronder Retaildetail. Met die procedure krijgt het bedrijf bescherming tegen schuldeisers en kan het een reorganisatie doorvoeren. De procedure stelt een bedrijf in staat om de activiteiten verder te zetten en tegelijkertijd te werken aan een plan om zijn schulden af te bouwen. Als het kledingbedrijf faillissementsbescherming krijgt, wordt het bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger om onrendabele winkels te sluiten en een grote reorganisatie door te voeren.

Eerder deze maand werd al bekend dat de keten zeker honderd winkels wil sluiten. Bijna alle Europese en Aziatische filialen zullen de deuren moeten sluiten. Het bedrijf heeft momenteel nog 815 winkels in 57 landen. In Nederland heeft Forever 21 nog één filiaal in Rotterdam.

OM haalt ruim 2 ton op met veiling designeritems

In beslag genomen exclusieve designeritems die zijn geveild door het Openbaar Ministerie, hebben in totaal 232.000 euro opgebracht. Dat schrijven verschillende media, waaronder de NOS. Vorige maand konden liefhebbers onder andere bieden op tassen van Chanel en Gucci en schoenen van Louboutin. Het OM legt geregeld beslag op dure auto’s, maar het is nieuw om designeritems afzonderlijk te veilen. De opbrengst van de producten wordt gebruikt om schadevergoedingen aan slachtoffers van een misdrijf te betalen.

“Het idee is ontstaan tijdens een zoeking”, zegt projectleider Van Nes van het Openbaar Ministerie tegen de NOS. “Daar werd een scooter in beslag genomen die tweedehands nog misschien tweeduizend euro oplevert, maar een Hermès Birkin-tas die daar stond werd eigenlijk over het hoofd gezien, terwijl die nog meer dan tienduizend euro kan opleveren.”