TOP

David Laport viert 5-jarig jubileum in Gemeentemuseum Den Haag


Zijn couture werd gedragen door supersterren zoals Sia, Solange Knowles en Rihanna, en nu wordt het vijfjarig bestaan van David Laports modecarrière gevierd in het Gemeentemuseum Den Haag.

Beeld: Peter Stigter

Op vrijdag 27 september liet de ontwerper in zijn geboortestad Goes 70 outfits liet. Daarnaast opende hij de modetentoonstelling Let’s Dance! in het Gemeentemuseum Den Haag waar, naast het werk van collega-ontwerpers, Laports creaties te zien zullen zijn.

Met de show in de Grote Kerk in Goes laat Laport een overzicht van nieuwe en vernieuwde looks zien van de afgelopen vijf jaar. Dit zijn onder andere de gele jurk waarmee hij zijn Amsterdam Fashion Week show in 2014 opende en tijdens het Met Gala werd gedragen door de Amerikaanse zangeres Solange Knowles, net zoals de pink flamingo dress, die werd getoond tijdens de openingsavond van Amsterdam Fashion Week in 2018 en onlangs gedragen werd door de Amerikaanse zangeres Rihanna.

Laport: “De vijf jaren zijn voorbij gevlogen, waarbij hard werken werd beloond met het winnen van de Woolmark Prize als één van de hoogtepunten. Het is een eer om mijn vijfjarig jubileum te vieren in Zeeland waar ik ben opgegroeid en tevens onderdeel uit te mogen maken van de tentoonstelling Let’s Dance! naast een aantal andere zeer gewaardeerde ontwerpers.”

Het jubileum is ook de kick-off van een samenwerking tussen Studio David Laport en Largo Resorts, waarbij de twee partijen samenwerken aan een innovatief en duurzaam concept waar aankomend jaar vervolg aan wordt gegeven.

De modetentoonstelling in Gemeentemuseum Den Haag is te bezoeken van 28 september tot en met 12 januari 2020.