TOP

Fergie draagt outfit van Anouk Wipprecht tijdens Super Bowl

Zangeres Fergie van de Black Eyed Peas droeg tijdens haar optreden in de rust van de American Football-finale, de Super Bowl, een creatie van de Nederlandse Anouk Wipprecht.

Anouk Wipprecht staat bekend om haar ontwerpen waarin technische materialen, vormen en technieken een belangrijke rol spelen. Naast modemensen in Nederland heeft ook Bea Akerlund, sterrenstylist van onder andere Lady Gaga en Madonna, de opvallende outfits van Wipprecht gespot en haar benaderd om kleding te ontwerpen voor popgroep de Black Eyed Peas. Het ontwerp dat Fergie tijdens de Super Bowl droeg was het eerste product van hun samenwerking.

Samenwerken
De creatie van Fergie bestond uit een jurkje van leer bezaaid met glinsterende steentjes en een riem van Swarovski-kristallen. Voor de laarzen werkte de ontwerpster samen met schoenmaker René van den Berg. Tom Talmon werd gevraagd om led-lampjes in het borststuk te verwerken.

Anouk Wipprecht
Het was de eerste keer dat ruim 111 miljoen Amerikanen tegelijk kennis maakten met de Nederlandse Anouk Wipprecht. In Nederland is de ontwerpster bekend geworden doordat ze in 2007 meedeed aan het tv-programma Project Catwalk.

Bekijk hieronder een video van de laarzen en het optreden van de Black Eyed Peas.