TOP

Cijfers: Levi’s, IC Company en LVMH

Boekjaren lopen weer af en Levi's, IC Company en LVMH hebben de laatste jaar- en halfjaarcijfers bekend gemaakt.

Levi’s
Levi Strauss & Co heeft de opbrengsten in het boekjaar 2009/2010 met 7,4% naar €3,2 miljard zien stijgen. De onderneming uit San Francisco schrijft de groei voornamelijk toe aan de sterke verkopen van Levi’s en de uitbreiding van het eigen winkelnetwerk. De wholesale bleef achter, meldde het bedrijf verder. De nettowinst kwam uit op €104,91 miljoen.

Levi Strauss haalt 15% van de gezamenlijke omzet uit de eigen retail en de online verkopen. In 2009 was dit nog 11%. Het afgelopen boekjaar opende Levi’s 79 eigen winkels, 23 werden gesloten. In Europa heeft het bedrijf 173 eigen winkels.

IC Companys
De omzet van IC Companys is in de eerste helft van het boekjaar 2010/2011 met 13% naar €282 miljoen gegroeid. Eigen retail en wholesale hebben beide evenveel aan de groei bijgedragen, meldde het Deense bedrijf. In de zes maanden werden zestien nieuwe verkooppunten geopend, waarvan zes eigen, zeven franchisewinkels en drie shop-in-shops. Eén eigen winkel en twee franchisefilialen werden gesloten.

IC Companys verwacht dat de druk op de marges zal toenemen door toenemende grondstof- en transportkosten. Ook zal de concurrentie in het wholesalesegment waarschijnlijk toenemen.

LVMH
2010 was een recordjaar voor het Franse luxegoederenconcern LVMH. De totaalomzet nam met 19% toe naar €20,3 miljard. De bedrijfswinst groeide met maar liefst 29% naar €4,3 miljard. Door de toename van Louis Vuitton met 20% steeg het omzetaandeel van de modetak van het bedrijf. De tweede grote stijger was de tak detailhandel met formules als Duty Free Shoppers, Sephora en Le Bon Marché. Dit onderdeel noteerde een omzet van €5,3 miljard (+19%).