TOP

Faillissement The Hilt, maar nog geen doorstart

Op dinsdag 19 juli werd het faillissement uitgesproken over The Hilt, producent van de merken Rags en Blue Rebel. Onderhandelingen met drie grote partijen kwamen niet op tijd voor de redding van het bedrijf dat zich al enige seizoenen in zwaar weer bevond.

Na zes weken onderhandelen met drie grote partijen (een branchegenoot, een grote investeerder en een grote partij) liep het donderdag 14/7 voor de directie al onverwacht uit op een surseance. The Hilt verwachtte vervolgens op maandag 18 juli een geschikte partij te vinden, maar dit bleef uit, waardoor dinsdag 19 juli bewindvoerder Joris Lensink een faillissement heeft aangevraagd bij rechter-commissaris Degenaar.

Een faillissement zat niet in het plan van directie Saskia Geervliet en Hans Nooij die hoopten op een soepele doorstart.

The Hilt, moederbedrijf van merken als Eager Beaver, Rags Industry en Blue Rebel, werd in 1994 opgericht door Hans Nooij, zijn broer, een zwager en twee kennissen. In 2008 ging er een verlies van 450.000 euro de boeken in. In 2009 was er weer een kleine winst van 61.500 euro bij een omzet van ruim 6 miljoen euro zowel in 2008 en 2009.

Op vrijdag 22 juli kwam het met een van de onderhandelaars alsnog tot een akkoord ‘op hoofdlijnen’. Voordat de naam van de grote redder van The Hilt officieel naar buiten mag moet er eerst een akkoord zijn met de bank.

Bron: Het Parool 

The Hilt verwacht vanmiddag de partij te kunnen onhullen. Dat heeft het bedrijf vandaag laten weten aan Bengels.