TOP

Failliet Vidala verkocht Vimodos.nl vlak voor faillissement

Vidala, de voormalig eigenaar van modewebshop Vimodos, is failliet. Vimodos is een maand voor het faillissement verkocht aan Sventex Katwijk B.V.

Het faillissement van Vidala is dinsdag 8 december 2015 uitgesproken, meldt curator Derk van Geel van Fort Advocaten in Amsterdam. Hij heeft nog geen idee wat de oorzaak van het faillissement is. ‘Wat ik van de directie hoor, is dat de resultaten tegenvielen”, vertelt hij. “Maar waar dat precies door is veroorzaakt, zoek ik nog uit.”

 

‘Risicosfeer’ 

 

De curator noemt het ‘opmerkelijk’ dat een maand voordat Vidala op de fles ging, de online shop Vimodos is verkocht aan Sventex Katwijk B.V. Sventex is ook het bedrijf achter Moderepubliek. “Die transactie heeft vlak voor het faillissement plaatsgevonden en daardoor is het grootste deel van het bedrijf verkocht”, aldus Van Geel. “Normaal gesproken is het aan de curator om een bedrijf te verkopen. Dat de vorige eigenaren dat vlak voor faillissement zelf hebben gedaan, trekt de aandacht. Het hoeft niet per se fout te zijn, maar het zit wel in de risicosfeer.”

 

Textilia heeft Tempelaar gevraagd om een reactie, maar hij ziet daarvan af.

 

Modewebshops

 

Vidala nam in februari dit jaar de modewebshops Jeansonline, Bulls & Birds en Label54 over van FashionQlub. Dat was vlak na de overname van deze domeinen door FashionQlub. Vidala-directeur Maurits Tempelaar vertelde toen aan Textilia dat er vooral organisatorisch wijzigingen waren aangebracht. Begin dit jaar linken deze sites al door naar de websites van Vimodos. Dat is nu ook het geval. Op Jeansonline kan niets worden besteld, bovenaan de startpagina van de webshop staat ‘opening soon’.