TOP

Eigenaar van Miss Etam wil naar beurs

Roman & Stern, dat afgelopen zomer de failliete modeketen Miss Etam kocht en nieuwe leven inblies, wil het moederbedrijf van Miss Etam naar de Amsterdamse beurs laten gaan. Binnen vier jaar wil het bedrijf de omzet verdubbelen.

De eigenaar van Miss Etam wil naar de beurs. Miss Etam is eigendom van het bedrijf R&S Finance. Dat bedrijf is weer in het bezit van FIPH, wat weer onderdeel uitmaakt van R&S Holding (Roman & Stern Holding)

Wat nu gaat gebeuren is dat alle aandelen R&S Finance worden verkocht aan de ‘lege beurshuls’ Dico International, waar investeerder Peter Paul de Vries van Valu8 grootaandeelhouder is. Dit bedrijf zal een nieuwe naam krijgen: R&S Retail Group NV. In vaktermen heet deze constructie een ‘reverse listing’.

De strategie van dit nieuwe beursgenoteerde R&S Retail Group is gericht ‘op het verwerven van retail- en fashion ketens en het creëren van waarde door optimalisering van bedrijfsprocessen, het benutten van synergie en een sterke nadruk op de omnichannel benadering’.

Omzetverdubbeling

De doelstelling is om binnen 4 jaar een omzetverdubbeling te bereiken. Op dit moment heeft Miss Etam een omzet van 110 miljoen. In 2017 moet het nieuwe moederbedijf R&S Retail Group al een omzet van 120 miljoen behalen.

Volgens het persbericht biedt de beursnotering ‘mogelijkheden om risicodragend kapitaal aan te trekken om de groei van de groep te financieren. Daarbij kunnen acquisities geheel of gedeeltelijk in aandelen worden betaald, danwel kunnen emissies worden geplaatst om acquisities te financieren’.

Miss Etam is 16 miljoen euro waard

Voor de aankoop van de aandelen R&S Finance door Dico International worden 10 miljoen nieuwe aandelen Dico uitgegeven. Op basis van de beurskoers van 1,60 euro wordt R&S Finance gewaardeerd op 16 miljoen euro.