TOP

Debuut Sandwich op AIFW: draagbaar en modisch

Het Nederlandse modelabel Sandwich showde zondag voor het eerst haar collectie tijdens de Amsterdam International Fashion Week. De collectie Spring 2011 is modisch, commercieel en vooral draagbaar.

Met hun eerste show tijdens de AIFW was Sandwich een beetje een vreemde eend in de bijt tussen ontwerpers als Daryl van Wouw, Iris van Herpen en Spijkers en Spijkers. In de zaal zaten, naast de modepers, vooral veel detaillisten en andere vaste klanten van het Nederlandse merk. Na een ietwat langdradige speech van creatief directeur en mede-eigenaar Henriette Daniels werd vooral duidelijk: het is een bekroning op het merk Sandwich om te showen op de AIFW. Het merk pakte dan ook goed uit met een vrij lange show.

Grijs is het nieuwe zwart
De Spring 2011 collectie heeft verschillende thema’s als Ocean Breeze, Raw Chic en Contradictions. Grijs is het ‘nieuwe zwart’ van Sandwich en dit is dan ook de hoofdkleur van de collectie en is in veel verschillende tinten terug te zien. Daarnaast zijn er verschillende geel- en rozetinten als kleurdetails. Ook gebruikt Sandwich veel blauwachtige tinten, wit en bruin in de collectie. Het merk wil duidelijk laten zien dat het voor allerlei soorten vrouwen geschikt is, door een grote verscheidenheid aan modellen.

Commercieel
De collectie is modisch en goed met elkaar te combineren, wat de collectie commercieel aantrekkelijk maakt. Het bevat veel harembroeken in soepele stoffen, leggings, tunieks en vesten in verschillende stoffen. De items hebben verschillende silhouetten: van een stoerdere chino-achtige broek gecombineerd met blouse, tot tuniek met legging en vest. Sanwich combineert verschillende items en stoffen en werkt met veel laagjes.
Voor de AIFW niet erg verrassend, maar de collectie is zeker geschikt voor de Nederlandse vrouw. 

Bekijk hier de show van Sandwich

 

Foto’s: Jeroen Snijders