TOP

De Trenddag dit seizoen digitaal, nieuwe modewinkels voor Style Outlets en Tessa Koops opent eigen winkel

De Trenddag van de vakbladen Textilia, Schoenvisie en Bengels is in november digitaal te volgen. Ontwerper Tessa Koops opent een eigen winkel en Dstrezzed is een van de modewinkels die opent in The Style Outlets bij Halfweg. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 19 oktober.

Tasche Mode in Oldenzaal start door

Tasche Mode in Oldenzaal start door. De begin oktober failliet verklaarde winkel, die samen met de vestiging in Hengelo op de fles ging, is overgenomen door ondernemer Monique Peters, meldt Tubantia. De winkel gaat op 22 oktober weer open. Wat er met de zaak in Hengelo gebeurt, is nog niet bekend. Peters, zelf niet afkomstig uit de modebranche, verandert de naam van de winkel niet. Ze heeft de voorraad en de inventaris overgenomen, twee oud-medewerkers van Tasche keren terug in de winkel. In totaal werkten er voor het faillissement 29 mensen bij het modebedrijf.

Tessa Koops opent eigen winkel

Modeontwerper Tessa Koops opent haar eerste eigen winkel in Amsterdam, meldt de eigenaresse van het merk. De opening staat gepland op 13 november. Koops vrouwelijke ontwerpen staan bekend om het kleur- en printgebruik. Het pand waar Koops haar intrek neemt, past daar goed bij, vertelt ze telefonisch. “Toen ik de ruimte ging bekijken wist ik het direct: de bijzondere sfeer en de creatieve omgeving passen perfect bij mijn label. Ik had me geen beter decor kunnen wensen voor het creëren en ontwerpen van mijn collecties. Het heeft veel mooie details en geeft een beetje het gevoel van Soho, New York. En het zit op een plek, in de Herenstraat, waar het leven en de mode vanzelf voorbij komen. Dat geeft de nodige nodige inspiratie voor een creatief als ik nu we allemaal in het reizen beperkt zijn door corona.” Het pand biedt ook plaats aan het atelier en de showroom. Koops zelf gaat boven de winkel wonen. Het merk heeft momenteel zeventig verkooppunten in de Benelux.  

Trenddag winter ’21-’22 digitaal

Mode- en schoenenspecialisten die op de hoogte willen blijven van de komende wintertrends kunnen de Trenddag digitaal volgen. Dat kan live, maar het is ook mogelijk om de presentaties op een andere, zelf gekozen moment te bekijken. Op 10 november trapt trendanalist Christine Boland af met haar presentatie ‘CTRL_ALT_RE_START’, waarin ze de belangrijkste vormen, kleuren en materialen in vrouwenmode voor het nieuwe seizoen winter 2021-2022 uitlicht. Trendforcaster Jan Agelink pakt dit op 12 november op voor de schoenenbranche. Hij brengt in kaart hoe trends in technologie, kunst en cultuur, demografie, economie, politiek en ecologie zich vertalen naar schoenen voor het nieuwe seizoen. Talita Kalloe geeft op 17 november een webinar over duurzaam ondernemen: waar begin je en hoe breng je dat verhaal over naar de consument? Aanmelden kan via de website. Deelnemers ontvangen een aantal dagen voor aanvang van de presentatie een persoonlijke link naar de webinar in Teams. Iedereen die een ticket heeft gekocht, krijgt de mogelijkheid de presentatie terug te kijken via een persoonlijke replay link.

Onder meer Dstrezzed en S.Oliver openen in The Style Outlets

Amsterdam The Style Outlets heeft nieuwe mode- en schoenenwinkels gecontracteerd, meldt Vastgoedjournaal. Recentelijk zijn Karl Lagerfeld, S. Oliver, Petrol Industries, Dstrezzed, Geox en Skechers aan het winkelbestand toegevoegd. Hiermee is zo’n 75 procent van de oppervlakte verhuurd. De opening staat gepland op 26 november. De outlet op het terrein van de voormalige suikerfabriek in Halfweg telt 110 winkels op negentienduizend vierkante meter. Het project van de Spaanse ontwikkelaar Neinver is meerdere keren uitgesteld door gerechtelijke procedures. De eerste plannen voor een outletcentrum op dit terrein dateren al van tien jaar geleden. Het terrein is gevestigd op het terrein van een oude suikerfabriek en wordt sindsdien Sugar City genoemd. In de twee grote, ronde suikersilo’s op het terrein zitten kantoren en showrooms.