TOP

De nieuwe Jort Kelder x Suitsupply-collectie voor ‘echte mannen’

Jort Kelder brengt voor de zesde keer een collectie in samenwerking met Suitsupply op de markt. De nieuwe Jort-collectie voor lente/zomer 2017 heeft als thema 'Dandies & Daredevils' en is bedoeld voor 'echte mannen'.
De nieuwe Jort-collectie voor Suitsupply is een ‘ode aan avonturiers en durfals.’ “Mannen moeten weer echte mannen zijn”, aldus Jort Kelder. “Niet te snel onder de indruk , een tikje stoer maar bovenal stoïcijns stijlvol.” 

 

helmet_1gloves1
Boilersuit

 

Kelder liet zich voor deze lente/zomer-collectie inspireren door onder anderen Sir Malcolm Campbell, een Britse motorcoureur uit de jaren 1920 en ’30. Zo bevat de collectie een gehele look die is opgedragen aan de coureur, bestaande uit een zogeheten boilersuit, racehandschoenen, sneakers, een stopwatch en een helm. Daarnaast zit in de nieuwe Jort-collectie een paar zwarte veterlaarzen, geïnspireerd door de negentiende-eeuwse Britse premier Edward Smith-Stanley. 

 
Verder mag het klassieke pak natuurlijk niet ontbreken; de Jort-collectie bevat verschillende varianten, die allemaal uitgevoerd zijn in full canvas, geweven van een S150-wol en afgewerkt met bijzondere details zoals een Napolitaanse (schuin aflopende) schouder en een nostalgische knopengulp.

 

Jort_ss17_campaign1

P5243_11A
De boilersuit uit de Jort-collectie