TOP

12 x inspiratie: wat te doen met Koningsdag als moderetailer of kledingmerk

Aanstaande donderdag 27 april 2017 is het weer Koningsdag. Dé tijd om als retailer te tonen wat jij in huis hebt. Hieronder 12 moderetailers en/of -merken die hun eigen oranje draai geven aan Koningsdag.

De verjaardag van de koning staat weer voor de deur. Als retailer en/of merk kun je deze kans pakken om artikelen te promoten, extra korting te geven of zelfs een speciaal T-shirt te ontwerpen. Bij deze 12 x inspiratie om als merk/retailer ook mee te doen aan Koningsdag.

Speciaal ontworpen shirt

Verschillende merken komen met een heus Koningsdag shirt. Zoals dit shirt van het Nederlandse merk Amatør, dat zich voor één dag ondergeschikt stelt aan de ‘Køning’.

amator koningsdag

Internationaal lifestylemerk Rumag heeft een hele webshop gevuld vol geestige T-shirts met verschillende Koningsdag-geïnspireerde teksten erop. Zoals deze: Ik Will’em.

ik willem rumag shirt kingsday

Modelabel Josh V richt zich op de vrouwen met dit ‘Queen of quite a lot’ T-shirt, afgemaakt met een kroontje. Vorig jaar bracht Josh V ook een speciaal #QOTD (Queen Of The Day) T-shirt uit.

josh V shirt kingsday

 

Kingsday-accessoires

Ook accessoirelabels doen maar wat graag mee met een koningsdag-assortiment. Zo heeft MyJewelry een speciaal brillenkoord in het assortiment.

zonnebril koord kingsday myjewelry

Sieradenmerk AnnaninaNL postte deze foto online van een kroon-oorbelletje voor als het iets subtieler mag.

annaninanl

En Pinned by K verzamelde al haar oranje schoenenaccessoires om Koningsdag op de website aan te kondigen.

Pinned by K kinsgday

Oranje items selecteren

Verschillende merken en winkels kiezen ervoor om hun oranje items in het zonnetje te zetten. Shoebaloo postte een Instagram van een oranje pump als inspiratie.

 shoebaloo kingsday

Hema combineert haar speciale Koningsdag-items met enkele oranje items op een speciaal ingerichtte pagina.

 

hema koningsdag

En  Zalando kiest ervoor om alle oranje items speciaal te presenteren voor de aankomende Kingsday, zodat klanten extra snel een compleet oranje outfit kunnen bemachtigen.

zalando kingsday

 

Koningsdag actie/boodschap

Als je niets oranjes in huis hebt en/of geen speciale Koningsdag-kleding of accessoires kunt bemachtigen, kun je het als retailer ook anders aanpakken. Zo ging schoenenwinkel Aad van den Berg voor een Koningsboodschap met de tekst: Heb jij al rode, witte of blauwe schoenen?

aad van den berg schoenen koningsdag

Koko Design gooide het over een andere boeg, zij besloot korting aan te bieden speciaal voor de verjaardag van de koning.

KokoDesign 20 procent off

Schoenenwinkel Sooco komt met een winactie op de proppen. Op de website kunnen klanten 2×2 kaarten winnen voor Kingsland Twente, én de winnaar krijgt er ook nog een paar festivalschoenen bij.

sooco kingsday actie