TOP

Suitsupply sluit tijdelijk drie winkels

Pakkenspecialist Suitsupply heeft tijdelijk drie winkels gesloten vanwege de coronamaatregelen. Het gaat om de zaken in Hengelo, Zwolle en Tilburg, vertelt oprichter Fokke de Jong.

Foto: Suitsupply

Nu winkels om vijf uur dicht moeten in Nederland en kantoorpersoneel wordt geacht thuis te werken, kiest Suitsupply ervoor om de drie zaken te sluiten. “Onze business is afhankelijk van mensen die gekleed naar kantoor gaan, maar ook van huwelijken en festiviteiten en nu dat er allemaal niet is, heeft dat direct impact”, legt De Jong uit. “En dat is bij deze kleinere locaties meteen voelbaar. Bovendien is het voor personeel momenteel ook niet leuk om uit de neus te eten. Wat ook meespeelt is dat die panden onderhoud nodig hadden.”

Andere zaken

Het personeel van deze winkels blijft in dienst en zijn bij andere zaken ondergebracht. De drie gesloten winkels in Nederland blijven dicht zolang de huidige maatregelen van kracht zijn. Suitsupply kreeg door de coronapandemie al financieel klappen te verwerken. In 2020 leed het pakkenconcern meer dan 100 miljoen euro verlies, bleek uit het jaarverslag. De omzet daalde met 39 procent tot 205 miljoen, mede door winkelsluitingen en gebrek aan feestjes. In 2019 was de omzet nog 336 miljoen euro.

Kofferbak

Fokke de Jong startte zijn modecarriére tijdens zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam met de verkoop van Italiaanse pakken vanuit de kofferbak van zijn auto. Dat leidt in 2000 tot de oprichting van Suitsupply. De eerste winkel opent hij langs de snelweg A4. Nu zijn er 125 winkels in 25 landen en circa 1.500 werknemers.