TOP

Coltex stopt met Forecast

Jeansketen Forecast houdt op te bestaan. De Coltex Retail Group (Coltex), het Nederlandse moederbedrijf van de modeketens Didi, Steps, Superstar en Forecast, wil zich volledig gaan richten op vrouwenmode.

Forecast (voorheen Vet) is met zijn jeansconcept wellicht een beetje een buitenbeentje binnen de Coltex Retail Group. Richten Didi, Steps en Superstar zich volledig op vrouwen, bij Forecast wordt ook mannenmode verkocht. Bovendien verkoopt Forecast als enige van de vier niet alleen private labels, maar ook merken als Scotch & Soda, LTB, Object en St Martins. Het is met ruim 40 winkels ook een kleinere keten dan ‘grote zussen’ Didi, Superstar en Steps.

Focus

Coltex wil nu zijn positie in de dameskledingmarkt verstevigen en zijn slagvaardigheid vergroten door zich volledig te focussen op Didi, Steps en Superstar. Forecast past niet langer in dit plaatje. De winkelpanden van Forecast zullen grotendeels worden omgebouwd tot een Didi, Steps of Superstar. Het personeel van Forecast kan bij een van de andere concepten aan de slag. De verwachting is dat de totale reorganisatie in het voorjaar van 2011 is afgerond. Tegen die tijd zullen we geen Forecast meer tegen komen in het straatbeeld.