TOP

Abercrombie & Fitch sluit 110 winkels

Ondanks de geboekte winst in het tweede kwartaal, zijn de aandelen van het Amerikaanse Abercrombie & Fitch 6,9% gedaald. Daarom is besloten om maar liefst 110 winkels te sluiten gedurende de komende 18 maanden.

De sluitingsdata zijn gebaseerd op de huurtermijnen van de verschillende filialen. Het gaat hier vooral om de kinderkledingfilialen van Abercrombie & Fitch. De geplande 25 winkels die geopend zouden worden in diverse winkelcentra – de Hollister stores – zijn ook gereduceerd tot 20 stuks.

Competitie
De laatste jaren had de keten last van goedkopere concurrenten zoals Aéropostale Inc. en American Eagle Outfitters Inc. Abercrombie & Fitch’s CEO Mike Jeffries laat weten dat het bedrijf meer op bepaalde trends in gaat spelen en van plan is agressiever campagne te voeren. Volgens de directie zijn de producten de afgelopen periode verbeterd, maar is er tegelijkertijd nog veel werk aan de winkel om het aanbod inspirerend en spannend te maken.

Abercrombie & Fitch is hard op weg om de cijfers naar boven af te ronden. De verkoopcijfers stegen met 17%, van 637,2 miljoen dollar naar 745,8 miljoen dollar. In de eerste helft van dit jaar boekte de keten een winst van 7,7 miljoen dollar versus een netto verlies van 86 miljoen dollar in 2009.