TOP

Steps wordt wholesale-merk, Promiss sluit alle winkels

De FNG Group sluit alle winkels van Promiss en het meerendeel van de Steps-winkels. In het najaar van 2020 wordt Steps een wholesale-merk. "We hebben meer tijd nodig om te beoordelen welke Steps-winkels we gaan sluiten."

In het kader van de digital first-strategie gaat de Belgische FNG Group alle winkels van Promiss sluiten, en een groot deel van de 38 Steps-winkels. Deze zullen in het voorjaar de deuren sluiten. Dat meldt FNG op 6 januari in een persbericht.

Welke winkels van Steps gaan sluiten is nog niet bekend. “Daar kan ik helaas niks over zeggen”, zegt marketing manager Patrick van der Borden van FNG in een telefonische reactie. “We hebben de winkelactiviteiten verkocht aan een derde partij. We willen wel door met een aantal winkels, maar we hebben meer tijd nodig om te beoordelen welke winkels dat zijn.” De rol van de fysieke winkels verandert hiermee naar die van flagshipstore of experience store.” Aan wie de winkelactiviteiten zijn verkocht, kon Van der Borden niet vertellen. Het persbericht meldt dat het verkocht is voor het symbolische bedrag van 1 euro.

Portfolio

Over de reden van de sluiting van de winkels zegt Van der Borden: “We beoordelen ons portfolio van tijd tot tijd en we zien dat de doelgroep Promiss en Miss Etam erg online georienteerd is. Zij bewegen zich daar makkelijker, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Miss Etam. Die doelgroep hecht juist een grote belang aan fysieke winkels. De sluiting van Promiss en Steps betekent dus niet dat we als FNG niet geloven in fysieke winkels.”

Helft omzet komt uit online

Op dit moment halen Steps en Promiss al meer dan de helft van alle omzet uit online verkoop, meldt FNG in het persbericht. De focus komt nu volledig te liggen op de eigen webshops en de verkoop via online platforms als Zalando en Wehkamp.

In de winkels die gesloten worden werken 108 vaste werknemers en 126 tijdelijke werknemers. De verwachting is dat ongeveer de helft van de betreffende vaste medewerkers herplaatst kunnen worden binnen andere FNG-formules in Nederland, aldus het persbericht.

Steps kiest voor wholesale

In het persbericht meldt FNG ook dat ze met Steps de wholesalemarkt gaan betreden. Het is niet het eerste merk dat ingekocht kan worden. FNG verkoopt al Claudia Sträter en Expresso aan retailers. Van der Borden: “We gaan de verkoop eerst opstarten via ons huidige netwerk van retailpartners en via de showrooms in Diemen, Mechelen en Duitsland.” Op modebeurzen zal Steps haar gezicht vooralsnog niet laten zien.