TOP

Nike verbiedt internationale verzending, Hudson’s Bay van de beurs en H&M strikt Billie Eilish

Per 1 januari 2020 verbiedt Nike zijn retailpartners om Nike-producten internationaal te verzenden. Verder: Warenhuis Hudson's Bay is van de beurs gehaald door topman Richard Baker en H&M en de Amerikaanse zangeres Billie Eilish lanceren een nieuwe kledinglijn. Je leest het in het nieuwsoverzicht van 6 januari.

Vanaf 1 januari 2020 verbiedt Nike naar verluidt zijn retailpartners om Nike-producten internationaal te verzenden, wat door Nike bestempeld wordt als “buiten hun handelsgebied”. Dit is via e-mail aan de retailpartners van het merk meegedeeld en door verschillende gerenommeerde retailers aan Highsnobiety bevestigd. Hoewel het nieuws enkele maanden geleden had gelekt dat Nike een dergelijke actie plant, was het Attitude Inc uit Colchester, Engeland, die de beleidswijziging voor het eerst officieel aankondigde via zijn Instagram-verhaal, waarin stond dat Attitude niet buiten de EU zou worden verzonden vanaf 1 januari.

Gelekte afbeeldingen van het bericht van Nike aan zijn retailers beweren de aankondiging als volgt: “Deze mededeling is bedoeld om u te informeren dat Nike vanaf 1 januari 2020 geen internationale verzending van Nike-producten naar consumenten toestaat. Internationale verzending naar consumenten is in strijd met de verkoopvoorwaarden van Nike. Schending van het distributiebeleid van Nike kan leiden tot corrigerende maatregelen tot en met het stopzetten van de toegang van de detailhandelaar tot het Nike-product. “

Hudson’s Bay van de beurs gehaald door topman

Warenhuis Hudson’s Bay is van de beurs gehaald door topman Richard Baker samen met een groep aandeelhouders. Het bod per aandeel van CAD 11 is geaccepteerd. Dat blijkt uit een verklaring van de Canadese winkelketen. Het consortium haalt Hudson’s Bay van de beurs in Canada, om zo achter de schermen orde op zaken te stellen. Vorige week sprak de rechter nog het faillissement uit over de Nederlandse tak van het warenhuis. Alle winkels zijn nu dicht, inclusief de twee filialen in Amsterdam en Breda waarvan de rechter eerder bepaalde dat ze tot 2021 en 2022 open moesten blijven. Eind november 2019 vroeg de keten uitstel van betaling aan. Hudson’s Bay had in Nederland vijftien filialen en 1424 werknemers. De website van de keten is inmiddels ook uit de lucht.

Billie Eilish en H&M lanceren kledinglijn

H&M en de Amerikaanse zangeres Billie Eilish lanceren een nieuwe kledinglijn. Het is een zestiendelige kledinglijn met onder andere oversized sweaters en T-shirts, mutsen, een heuptasje en sokken met het logo van de jonge zangeres. De prijzen variëren tussen 4,99 en 29,99 euro. Alle kledingstukken zijn gemaakt van duurzame materialen. De Amerikaanse zangeres Billie Eilish werkte eerder al samen met Bershka en Urban Outiftters, en gaat nu in zee met de kledingketen H&M.

Miljoenenfraude bij zonnebrillenfabrikant EssilorLuxottica

In een Thaise fabriek van EssilorLuxottica is een fraudeschandaal aan het licht gekomen, die het Frans-Italiaanse brillenconcern bijna 200 miljoen euro zou kunnen kosten. De fraude die nu aan het licht komt – maar waarover verder weinig details bekend zijn – zou bij een Thaise Essilor-fabriek hebben plaatsgevonden, schrijft Bloomberg, meldt RetailDetail. Het schandaal kan het brillenbedrijf mogelijk 190 miljoen euro kosten. EssilorLuxottica ontstond in 2017 uit de fusie van de Franse lenzenmaker Essilor en de Italiaanse brillenproducent Luxottica, bekend van merken als Oakley, Prada en Ray-Ban. Het bedrijf lijfde afgelopen zomer ook Grandvision, moederbedrijf van Pearle en EyeWish, in.