TOP

Preview beurzen in Berlijn [januari 2020]

Van 14 tot en met 16 januari 2020 vinden de modebeurzen in Berlijn weer plaats. En dat wordt een ware stoelendans met locaties en merken. Zo mogen we weer naar Tempelhof, waar ooit legendarische edities van Bread & Butter plaatsvonden. Wat is er verder nieuw?

Panorama

Panorama gooit dit seizoen het roer totaal om en van de oude opzet zal weinig meer te herkennen zijn. De organisatie is ervan overtuigd dat de mode-industrie om vernieuwing vraagt en heeft daarom tal van plannen. Te beginnen met de Brand Avenue op een nieuwe locatie. Het evenement verhuist naar het voormalige vliegveld Tempelhof, dat in het verleden ook de locatie was van de beurs Bread & Butter en dichterbij andere events als Premium en Seek ligt. Op 10.000 vierkante meter worden de merken gepresenteerd in paviljoens, met modulaire containers die op allerlei verschillende manieren en groottes zijn neer te zetten (zie foto). Op de brandlist staan zo’n 200 merken, waaronder Amsterdenim, Camel Active, Geisha, Jane Lushka, Mango, More & More en PME Legend. In de zomer volgt een uitgebreidere Brand Village en mobiele modepop-ups die als een soort roadshow op andere (consumenten)locaties gaan opduiken en op momenten tussen de seizoenen.

Camel Active wintercollectie 2020-2021

Selvedge Run & Zeitgeist

Ook Selvedge Run & Zeitgeist verhuizen mee met Panorama. Het platform voor onder meer ambachtelijke en authentieke denim en outdoorlabels is te vinden in hangar 5 van Tempelhof. Tijdens deze tiende editie presenteert Selvedge Run & Zeitgeist premium collecties van onder andere Andersen-Andersen, Big John, Dehen 1920, Obbi Good Label, Stetson en Yen Jeans. 

Premium

Premium blijft op de vaste stek in Station Berlin en is zoals altijd weer helemaal volgeboekt. Hieronder veel verantwoorde namen als Boyish Jeans, Ecoalf, Hunter, Womsh en Mos Mosh. ‘Responsible Future’ is dan ook een belangrijk thema. De positieve feedback van afgelopen zomer heeft de organisatie doen besluiten dit aanbod uit te breiden door samen met Fashiontech talks, masterclasses en live podcasts te brengen. Van de overgenomen beurs Show & Order, dat in het Kühlhaus-gebouw onderdak had, is geen spoor meer te bekennen. Het Kühlhaus wordt gewoon weer aangeduid als Kühlhaus en brengt 100 merken in vrouwenmode en lifestyle, waarvan een behoorlijk aantal voorheen op Panorama stond. Hier vind je onder andere Bronx Shoes, Smashed Lemon, Ana Alcazar, Saint Tropez, Buffalo London, Atelier Gardeur, Soaked In Luxury, 4funkyflavours, Esqualo en Michèle. Opvallend is dat er dit seizoen sowieso behoorlijk wat ex-Panorama merken op Premium te vinden zijn, zoals Beaumont, Coster Copenhagen, Summum, MSCH Copenhagen en Another Label.

Summum wintercollectie 2020-2021

Seek

Seek in Arena Berlin komt in januari met een aantal vernieuwingen. De Berlijnse street- en activewearbeurs wil nog relevanter zijn en introduceert daarom in samenwerking met zusterevent Fashiontech panelsessies, masterclasses en live podcasts. Social media, brand building en duurzaamheid zijn enkele onderwerpen die aan bod komen. Het verantwoorde aanbod was op Seek al aardig divers, in januari is ongeveer een derde duurzaam, zoals de merken Veja, Kings of Indigo en Sandqvist. Verder vind je hier bekende namen als Alpha Industries, Ben Sherman, Cross Colours, Dr Denim, Edwin, Fila, Herschel Supply Co, In Gold We Trust, Karl Kani, Lee, Lyle and Scott, Napapijri en Wrangler.

Neonyt

Ook de duurzame beurs Neonyt (tot een jaar geleden bekend als Ethical Fashion Show en Greenshowroom) vind je vanaf januari op het voormalige vliegveld Tempelhof, in hangar 4. De oude beurslocatie, Kraftwerk Berlin, wordt de nieuwe showlocatie van Fashion Week Berlijn. Neonyt is helemaal volgeboekt en brengt 170 merken, waaronder (nieuwe exposanten) Armedangels, Blutsgeschwister, KnowledgeCotton Apparel en Kuyichi. Ook trouwe exposanten als Ecoalf, Lanius, LangerChen, Mud Jeans en Rhumaa zijn er weer bij.

Langerchen wintercollectie 2020-2021