TOP

Bread & Butter krijgt nieuwe Creative Director

Een nieuwe Creative Director moet de slecht lopende Berlijnse modebeurs Bread & Butter een aantrekkelijke en vernieuwende visuele uitstraling geven.

Bread & Butter afgelast. Bread & Butter failliet. De zomereditie 2015 van Bread & Butter gaat toch door. Zomaar een aantal koppen over de Duitse modebeurs van de afgelopen vier maanden. Nu de vakbeurs toch door gaat, moet er veel veranderen om het ook aantrekkelijk te maken. Zo valt het eerder (7 tot en met 9 juli), is het terug op de oude locatie (Temelhof) en komt er een andere opzet.

Haman Alimardani is nu ingeschakeld als nieuwe Creative Director. De modeontwerper die beter bekend is onder zijn artiestennaam Hamansutra, gaat zich bekommeren om de visuele presentatie van de Duitse modebeurs. Hij volgt hiermee Robert Dizdarevic op, die het bedrijf heeft verlaten.

Haman Alimardani

Alimardani is in 1977 geboren in het Iraanse Teheran en groeide op in New York en München. Hij begon zijn artistieke carrière als DJ en graffitiartiest. In 2004 haalde hij zijn diploma voor modedesign aan het Central Saint Martins College of Art and Design in Londen. Alimardani was de assistent van designer Kostas Murkudis en werkte bij de kostuumafdeling van het Bavarian State Opera in München. Als is modeontwerper onder zijn eigen label Hamansutra heeft hij onder andere ook gewerkt voor Kenzo, Mey, Nike, Porsche, Microsoft en Jung von Matt.