TOP

Binnenkijken: de eerste Nederlandse winkel van Isabel Marant

Isabel Marant heeft op zaterdag 28 april 2018 haar eerste Nederlandse winkel geopend in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. De monobrand store doet denken aan een chique Franse boetiek uit de jaren ’60.

Het Franse modehuis Isabel Marant wordt in de jaren ‘90 opgericht als kledingmerk, maar krijgt mondiale bekendheid met de schoenen die gedragen worden door bekende actrices als Kate Bosworth, Katie Holmes en Anne Hathaway. In de afgelopen jaren opende het label 28 winkels over de hele wereld, maar nog niet in Nederland. Wanneer McGregor eind 2017 door een faillissement moet vertrekken uit de P.C. Hooftstraat in Amsterdam, neemt Isabel Marant het pand over. Op zaterdag 28 april 2018 is de eerste Nederlandse monobrand store van het Franse modehuis officieel geopend. In de winkel van 150 vierkante meter worden kleding, tassen en schoenen van het merk verkocht.

ISABEL_MARANT_AMSTERDAM_01

Jaren ’60 Frankrijk

De imposante winkel van Isabel Marant aan de P.C. Hooftstraat 114 is geïnspireerd op het Frankrijk uit de jaren ’60. Er is een warme en comfortabele ruimte gecreëerd die de historische waarde van het gebouw respecteert, maar tegelijkertijd het kunstzinnige DNA van Isabel Marant vertegenwoordigt. De originele bakstenen muren worden bijvoorbeeld gecombineerd met nieuwe, abstracte wanden. In het zogenaamde ‘cabinet de curiosités’ – zoals het merk de boetiek noemt – is een intrigerende mix van sculpturen en designstukken te vinden die herinneren aan Marants wereldreizen.

Het winkelconcept in Amsterdam is ontwikkeld door de designstudio van Isabel Marant in samenwerking met een groep jonge Europese ontwerpers en ambachtslieden. Allemaal delen zij dezelfde passie voor contrasten en subtiele imperfectie.

ISABEL_MARANT_AMSTERDAM_02

Isabel Marant

Isabel Marant richt in 1990 haar merk Twen op, maar verandert de naam van het label in 1994 naar Isabel Marant. Eind jaren ’90 opent de Française haar eerste boetiek in Parijs. Inmiddels zijn daar 28 winkels over de hele wereld aan toegevoegd. In de komende zes maanden opent Marant ook boetieks in Milaan, Rome, Barcelona, Beijing en Hongkong.

ISABEL_MARANT_AMSTERDAM_05

ISABEL_MARANT_AMSTERDAM_04  ISABEL_MARANT_AMSTERDAM_07

ISABEL_MARANT_AMSTERDAM_06

ISABEL_MARANT_AMSTERDAM_10

ISABEL_MARANT_AMSTERDAM_11