TOP

Binnenkijken bij de nieuwste winkel van Essentiel

Essentiel heeft deze maand opnieuw een winkel geopend in Amsterdam, dit keer in de Utrechtsestraat. In juli opende het Belgische modemerk de eerste Nederlandse winkel in de Negen Straatjes.

In de nieuwste Essentiel-winkel in de Utrechtsestraat is de vrouwen- én mannenmodecollectie te koop. In de winkel in de Negen Straatjes wordt alleen de vrouwenlijn verkocht. De vrouwencollectie wordt in de nieuwe winkel gepresenteerd op de begane grond (106 vierkante meter). De mannencollectie is te vinden op de eerste verdieping (85 vierkante meter). Leuk extraatje: op speciale dagen kunnen heren zich op de mannenafdeling laten verzorgen door een barber.

Essentiel Utrechtsestraat (2)Essentiel Utrechtsestraat (3)Essentiel Utrechtsestraat (5)Essentiel Utrechtsestraat (6)

Het nieuwe winkelconcept is cleaner (dus heel wit), maar ook luxueuzer dan het vorige concept. Dat is te zien aan goudkleurige rekken, een groene marmeren toonbank en custom made stoelen en bankjes in fluweelgroen of bordeaux. Het ontwerp komt van medeoprichter Esfan Eghtessadi zelf.

Essentiel Utrechtsestraat (10)Essentiel Utrechtsestraat (12)Essentiel Utrechtsestraat (11)Essentiel Utrechtsestraat (14)

Essentiel spaart in elke winkel de elementen die typisch zijn aan het desbetreffende pand om het originele karakter te behouden. Zo is op de bovenverdieping het houten meubel blijven staan van de vorige eigenaar Romeyn Tailors en ook de stenen vloer (travertijn) is blijven liggen, terwijl er in het merendeel van de winkels parket ligt.

Essentiel Utrechtsestraat (9)Essentiel Utrechtsestraat (15)

Essentiel Antwerp begon in 1999 met een compacte T-shirtlijn voor vrouwen. Die slaan aan en na twee jaar wordt de collectie uitgebreid tot een volwaardige prêt-à-portercollectie. Al na een jaar opent de eerste boetiek in Antwerpen, snel gevolgd door nog meer winkels in België. In 2004 wordt de mannenlijn gelanceerd. Inmiddels zijn er ongeveer 40 Essentiel-winkels wereldwijd, plus meer dan 800 verkooppunten in 40 landen.