TOP

Beursnieuws: Gallery Shoes samengevoegd met Gallery Fashion

De zomeredities van de vakbeurzen Gallery Shoes en Gallery Fashion worden samengevoegd op één datum. Het vijfdaagse event vindt plaats van 30 augustus tot en met 3 september in de Areal Böhler te Düsseldorf.

Gallery Shoes en Gallery Fashion zijn normaal gesproken afzonderlijke events. De modebeurs wordt in januari en juli georganiseerd en de schoenenbeurs in maart en augustus/september, in het Areal Böhler-complex in Düsseldorf. “Gezien de huidige situatie rondom het coronavirus zien wij het als de enige verstandige oplossing om de beurzen samen te voegen op één datum in de tweede helft van 2020”, laat Ulrike Kähler, de managing director van beursorganisator Igedo Company, in een persbericht weten. “Daarna zullen we beoordelen hoe de planning voor het inkoopseizoen winter 2021-2022 eruit moet komen te zien.”

Vijfdaagse beurs

Het nieuwe evenement staat gepland voor zondag 30 augustus tot en met donderdag 3 september 2020. Dat is ongeveer hetzelfde moment waarop Gallery Shoes oorspronkelijk zou plaatsvinden (van 30 augustus tot en met 1 september 2020, red.). Ook het Showroom Concept, een onderdeel van Gallery Fashion, wordt in de beurs geïntegreerd. Igedo Company buigt zich momenteel over de beschikbare ruimte en de indeling van de hallen. “Een uitdaging”, laat Kähler weten. “Maar wel één die we graag aangaan.”

‘Aantrekkingskracht Düsseldorf behouden’

Igedo Company neemt deze beslissing op basis van ‘intensieve gesprekken met andere beursorganisatoren en belangrijke spelers uit de mode- en schoenensector’ en de regelgeving van de Duitse overheid. Kähler: “We hebben nauw contact met Supreme Women & Men (die ook in Düsseldorf gehouden wordt, red.), om de sterke aantrekkingskracht van Düsseldorf als handelscentrum te behouden.” De managing director liet eerder al weten dat van het schrappen van de zomereditie van Gallery Shoes op het moment geen sprake was. “We willen een stabiel platform voorde schoenenhandel zijn en blijven.”

Foto: Gallery Shoes