TOP

Benetton: expansie naar Rusland en Azië

Zeven nieuwe winkels in Rusland, Mongolië en Azerbaijan maken deel uit van het nieuwe expansieplan van het lifestylemerk Benetton. De Benetton Stores zullen deels via partnership geëxploiteerd gaan worden.

In Rusland heeft het Italiaanse merk al 120 verkooppunten. De nieuwe winkels staan gepland in Kaliningrad, een van de grootste Russische havens aan de Oostzee, in Irkoetsk, Yakoetsk, Bratsk (alledrie in Siberië) en Khabarovsk (aan de Chinese grens). De winkel in Kaliningrad heeft een oppervlak van 4.000 m² verdeeld over twee verdiepingen, gelegen aan een van de hoofdwinkelstraten. Het gebouw biedt met een interne verbinding plaats aan zowel Benetton als Sisley, maar heeft twee aparte ingangen. In Irkoetsk komt een winkel van 2100 m2; in Yakoetsk 1,600 m². In Bratsk 900 m² en in Khabarovsk 2,000 m².

Azië
Met de opening in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië is de eerste winkel in dat land een feit. Azerbaijan heeft al ongeveer tien verkooppunten. De nieuwe winkel komt in de hoofdstad Baku, en zal helemaal ingericht worden met de kindercollecties van Benetton.

Historische panden
Voor de bouw van gevels en inrichting werden verschillende Italiaanse architecten ingeschakeld waaronder de Milanese bureaus Studio Cino Zucchi Architetti en Studio Arassociati. De Benetton Group, onder leiding van Luciano Benetton, een van de vier oprichters, heeft al heel wat markante historische panden weten te verwerven om er winkels en kantoren te vestigen. Voor de inrichting werd samenwerking gezocht met architecten en designers als Piero Lissoni. Hij tekende voor de restyling van de winkels in Londen, Parijs en Milaan. Massimiliano Fuksas werkt momenteel aan de winkel in Rome.

Benetton ligt al in 120 landen en heeft wereldwijd 6000 winkels.