TOP

Mannenmode in Milaan: eenvoud, tailoring en spelen met proporties

Sportieve korte jacks tot ultralange mantels: in de herfst-winter van 2023-2024 zijn jassen de blikvangers. Verder is er dit seizoen aandacht voor eenvoud, verschillende proporties, mooie tailoring en vrouwelijke trekjes. Een selectie van de meest opvallende stijlen van de catwalks in Milaan.

Foto’s: L’Estrop

De catwalks in Milaan lieten één grote parade aan jassen zien. Van korte sportieve jacks – sportsjackets, bomberjacks en varsitymodellen – tot lange, oversized mantels, capes en zwierige, grote omslagsjaals. Uitgevoerd in verfijnde tinten als camel, grijs of zwart, maar ook in expressief oranje, roze of paars – een van de belangrijkste kleuren voor komend najaar.

Tailored jasje

Daarnaast is er een glansrol weggelegd voor het tailored jasje. Mooi gemaakt, stijlvol als altijd, licht oversized of juist slank of extra getailleerd. Ook hier wordt volop gespeeld met proporties: dit is het seizoen van de verlengde colberts. Jasjes en pakken worden vaak smaakvol toon op toon gecombineerd, wat zorgt voor een rustige, minimalistische uitstraling.  

Knitwear

Naast de formele looks vallen de relaxte, soepele stijlen op. Knitwear en joggingstijlen zijn belangrijk voor zowel tops als bottoms. Truien – verfijnd, grof gebreid of met retro dessins – zijn een key-item voor dit seizoen. Naast warme items werden er ook opmerkelijk veel luchtige tops gepresenteerd. Van crop tops tot diagonale modellen met een blote schouder en met uitsnijdingen. Sowieso laat de mannenmode zich steeds meer inspireren door de vrouwelijke sekse. Dit wordt vertaald naar transparante bovenstukken, rokken, getailleerde silhouetten – ook met riemen en corsette – striksjaals en bloemdessins. 

Prada

Gucci

Zegna

Emporio Armani

Armani

Fendi

MSGM

Dolce & Gabbana

Etro

K-Way