TOP

Amsterdam Fashion Week: Non By Kim showt zomercollectie 2011

Kim Bakker showde zaterdag tijdens de Amsterdam International Fashion Week haar vijfde collectie van haar mannenmodemerk Non By Kim. De collectie is verrassend toegankelijk met bandplooibroeken, korte double-breasted jasjes en alles met een goed oog voor detail.

Kim Bakker bracht een volwassen mannenmodecollectie met een flink aanbod interessante trenditems, zoals de bandplooibroek in chinovorm en korte double-breasted colbertjasjes in een mooie middenblauwe tint. En zoals veel gezien op de catwalks in Parijs en Milaan brengt de jonge ontwerpster ook een bermudapak, een colbertjasje met bijpassende korte broek.

Bermudapak
Naast dit gekledere gedeelte bestaat de collectie ook uit donkerblauwe jeans van Japanse doeken, sportievere T-shirts met grafische patronen gebracht in kleuren als donkerblauw, middengrijs en mintgroen. Ook showde Bakker allerlei varianten korte broeken die ze combineerde met sokken die bijna tot kniehoogte waren opgetrokken. Het klapstuk van de show was het cape-achtige vest, dat tot ver over de heupen viel.

Tribal
De itemkeuze is met bandplooibroeken en double-breasted jasjes misschien niet erg verrassend, maar vernieuwing komt tot uiting in de details. Korte broeken zijn voorzien van vlakken met tribal-achtige prints en overhemden met op de rug vlakverdeling door naden. Met deze zomercollectie brengt Bakker in ieder geval een sterke commerciële lijn voor de mannenmodebranche op de markt.

Foto’s: Jeroen Snijders