TOP

AIFW: stervormige patronen bij Roparosa

Project Catwalk winnares Roos van der Kamp opende onder haar labelnaam Roparosa de tweede dag van de Amsterdam Fashion Week (AIFW). In tien outfits showde ze haar nieuwe wintercollectie 'Come As You Are'.

Donderdagochtend 27 januari mocht Roos van der Kamp met haar label Roparosa voor de tweede keer de genodigden op de AIFW haar ontwerpkunsten laten zien. Haar wintercollectie ‘Come As You Are’ is het vervolg op ‘Come out and Play’. De nieuwe collectie is minder sportief, vrouwelijker en strakker dan we van de Project Catwalk winnares gewend zijn.

Stervormige patronen
Voor haar wintercollectie liet Van der Kamp zich duidelijk inspireren door stervormige patronen die in ieder outfit tot uiting kwamen. Door de geometrische lijnen heeft haar sportieve en comfortabele handschrift een vrouwelijkere en strakkere twist gekregen. De Project Catwalk winnares heeft ervoor gekozen de meeste lijnen vanuit het midden van het lichaam te laten beginnen. “Dit effect laat zien hoe iemand kan stralen als diegene zich goed voelt”, vertelt Van der Kamp aan AIFW-magazine Frontrow.

Blauw met rood
De grote shawl, gekleurde leggings en puntige schoudertjes zagen we al eerder in haar collecties voorbijkomen. Toch weet ze er door het toevoegen van kleur en geometrische effecten een vernieuwende draai aan te geven. Naast zwarte jurkjes en nude-kleurige bovenstukken sprong de Albert Heijn blauwe kleur tijdens de show extra in het oog. Vooral de combinatie van een felblauwe legging met een bordeauxrode top was even wennen, maar wel verfrissend.

Roos van der Kamp
Roos van der Kamp studeerde in 2006 af aan de HKU. Na haar studie ontving ze een startstipendium van het fonds BKVB. Met behulp van dit stipendium richtte ze haar eigen bedrijf Roparosa op. In 2010 deed de ontwerpers mee aan het tv-programma Project Catwalk en won. In juli showde ze voor het eerste haar collectie op de AIFW. Haar wintercollectie ‘Come As You Are’ is het vervolg op deze show.

Bekijk de slideshow voor de foto’s.