TOP

Afdrachtvrije muziek voor winkeliers

Voor winkeliers en horeca is een nieuwe muziekdienst opgezet, genaamd Byato. De dienst, opgericht door Leon Houwelingen, moet vanaf deze zomer een alternatief bieden voor de heffingen op het draaien van muziek. Zo ben je als winkelier niet meer afhankelijk van organisaties als Buma/Stemra en SENA.

Sluit je je bij Byato aan dan krijg je een afdrachtvrij aanbod van muziek voor maximaal 250 euro per jaar. Je hebt dan maandelijks keuze uit 150 tot 200 nieuwe liedjes. Het beluisteren van een radiozender in de winkel kost al snel het dubbele.

Rechtenorganisatie SENA, die geld int namens musici, laat weten het muziekaanbod van Byato streng te zullen controleren. “Het is een juridisch getoetst muziekproduct, waar de klant zonder enig risico gebruik van kan maken als hij de voorwaarden van Byato naleeft,” reageert een woordvoerder van Byato in een persbericht.

Nu ontvang je als winkelier nog een rekening van Buma/Stemra en SENA als je een muziekje op zet. Afhankelijk van de omvang van je bedrijf kan dat meer dan duizend euro per jaar kosten.