TOP

Webwinkel Gewoonteleuk.nl verkoopt kinderkleding met emotie

De nieuwe webwinkel Gewoonteleuk.nl biedt unieke handgemaakte baby- en kinderkleding, schoentjes en accessoires voor kinderen tot zes jaar.

“Ik wil artikelen in mijn webwinkel hebben die je nergens anders in Nederland kunt krijgen,” vertelt oprichter Rogier Duijndam van Gewoonteleuk.nl. “Ik wilde exclusieve kinderkleding aanbieden, zonder dat dat direct ontzettend duur zou zijn. Dus ik ben gewoon gaan zoeken naar kleding die nog op de ambachtelijke manier gemaakt wordt. Ik wil niet meedoen aan massaproductie.”

Zuid-Afrika
Deze kleding vond Rogier Duijndam vooral in Zuid-Afrika. “Ik ben gaan zoeken op internet naar wat er in Zuid-Afrika te koop is. Vervolgens heb ik een ticket geboekt en ben ik er heen gegaan. Ik heb een kijkje genomen in verschillende fabrieken. In sommige zag ik dingen die me niet aanstonden, daar wilde ik niet mee samenwerken. De leverancier waarmee ik nu samenwerk laat vrouwen in de fabriek werken, die daardoor voor hun gezin kunnen zorgen.”

De merken die Duijndam importeert vanuit Zuid-Afrika zijn Keedo en Bug Zoo. Beide merken doen hun design en productie in Zuid-Afrika. De katoen die gebruikt wordt komt van eigen bodem en de bedrijven ondersteunen lokale ontwikkelingsprojecten.

Handgemaakt in eigen land
Naast kleding uit Zuid-Afrika is via Gewoonteleuk.nl ook handgemaakte kleding uit Nederland te koop. “Ik wil me onderscheiden door aparte, handgemaakte producten van natuurlijke stoffen te verkopen. Daar zit echt nog emotie achter,” vertelt Duijndam. Deze handgemaakte merken uit eigen land zijn Tante Ada en In mijn nopjes. Van Tante Ada verkoopt Gewoonteleuk.nl vooral gebreide vestjes en truien. In mijn nopjes ‘pimpt’ deze vestjes en maakt kleurrijke accessoires zoals kussenhoezen en slabbetjes.