TOP

Zomers, stijlvol en sportief: dit zijn de smaakmakers tijdens de Pitti Uomo zomereditie

Luchtige zomershirts, pakken en knitwear en een snufje sportiviteit. Het beursseizoen is deze week afgetrapt door mannenmodebeurs Pitti Uomo in Florence, dat altijd een goede graadmeter voor de aankomende trends is. Een selectie van de meest inspirerende stijlen.

Openingsfoto: Chillaxing Road 

‘Het is weer Pitti Uomo-tijd’, jubelt vaste bezoeker en fotograaf Scott ‘ The Sartorialist’ Schuman op Instagram. De gemoedelijkheid op het Italiaanse mannenmode-evenement valt hem op, evenals dat het eruitziet als in 2006. “Voordat alle ‘peacocks’, de pauwen, de beurs overspoelden.” Flamboyant geklede bezoekers zijn er nog steeds, maar deze editie valt vooral een smaakvolle, ingetogen styling op met zorgvuldig uitgezochte accessoires. De verhoogde aandacht voor ‘quiet luxury’, subtiele luxe, een rustige, onderkoelde stijl met veel aandacht voor mooie kwaliteiten, technieken en details, komt ook op de Pitti sterk naar voren. 

Pitti Games

Veel gezien zijn zomerse geel-, bruin-, en groentinten naast fris wit en pastelkleuren. Jasjes en pakken ogen stijlvol en losjes tegelijk, door een nonchalante ruime fit en de gekozen kleuren. Daarbij zien we veel safaristijlen, jasjes met zakken en ceintuurs, vaak gedragen met linnen shirts of met luchtige knitwear met decoratieve patronen vormen een blikvanger. Verder blijft sport – geheel binnen het thema van deze editie, ‘Pitti Games’ – een belangrijke inspiratiebron. En dan met name de uitstraling van Amerikaanse sporten als basketbal en baseball.