TOP

Zeeman’s collectie Frank verkoopt boven verwachting

De kledingstukken van Zeeman's collectie Frank gaan als zoete broodjes over de digitale toonbank. De nieuwe lijn werd tijdens de AIFW gelanceerd en zorgde voor behoorlijk wat ophef.

De stunt die op 16 juli tijdens de Amsterdam International Fashion Week plaatsvond, bracht veel reuring in de modebranche teweeg. De geshowde collectie, ontworpen door Frank Kungl, is sinds de lancering verkrijgbaar via de website Frankfashion.nl en verkoopt boven verwachting, vertelt manager marketing & communicatie bij Zeeman Jacques van der Bom, aan Twinkle.nl. Met de enorme pr lijkt de stunt van Zeeman zich al terug te hebben betaald. “In de eerste paar dagen na de onthulling enkele duizenden artikelen verkocht op Frankfashion.nl. Dan kun je wildenthousiast reageren, maar dat is niet representatief. Nu we al weer wat verder zijn in de tijd, mag je verwachten dat de verkoop zich wat meer stabiliseert. We zitten nu op een honderdtal bestellingen per dag, wat boven onze verwachting is. Enkele maten zijn al uitverkocht.”

Testen webwinkel
Van der Bom noemt de nog lopende actie met Frankfashion.nl, waarin meerdere artikelen worden aangeboden, “een mooie testcase om te ervaren wat allemaal bij een webwinkel komt kijken aan bijvoorbeeld klantenservice, betaalmethodes, retourstromen, en wensen van klanten. Maar een besluit of wij een webwinkel gaan openen of niet, vergt toch nog wat meer onderzoek.”