TOP

Winkelbeurs in Brandboxx Almere: voor de vooruitstrevende retailer

Een laagdrempelige beurs voor ondernemers die niet alleen toe zijn aan iets nieuws, maar ook nú stappen willen maken. Met dat idee begon Van den Berg eind 2010 te spelen. Hij besprak zijn plan met enkele partners en merkte dat ook zijn collega's behoefte hadden aan zo'n beurs. "We zagen het meteen voor ons. Het moest een event worden waar zowel kleine als grote partijen vertegenwoordigd zouden zijn. Een plek waar voor iedere retailer iets te vinden is. Een dag waarvan elke bezoeker zou zeggen 'Dit is nou iets waar mijn bedrijf van vooruit gaat'."

De allernieuwste snufjes
Het plan voor de beurs werd al snel serieus en Van den Berg en zijn collega’s gingen op zoek naar een geschikte locatie. “Winkelbeurs wordt gehouden in de basement van Brandboxx Almere. Een prachtige plek waar alle stands al klaar staan. Wat deze locatie extra bijzonder maakt, is dat daar op 7 november ook de Textilia Mode Experience wordt gehouden. Dit evenement trekt jaarlijks honderden retailers en informeert en inspireert hen over de allernieuwste snufjes en technieken voor in en om de winkel.”

Wat er mogelijk is
En dat sluit precies aan bij het doel van Winkelbeurs. “Ik ben van mening dat echte ondernemers altijd op zoek zijn naar vernieuwing en verbeteringen”, vertelt Van den Berg. “Met Winkelbeurs willen we hen laten zien wat er mogelijk is. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat jouw winkel er uit springt? En hoe kun je je concurrent altijd een stap voor zijn?” De adjunct-directeur is er van overtuigd dat de bedrijven die zich presenteren op Winkelbeurs daar antwoord op kunnen geven. “De exposanten die zich

Overal ter wereld inzicht
Een mooi voorbeeld van één van de technologieën van StoreInfo vindt Van den Berg de logistieke internetapplicatie. “Met deze tool hebben winkeliers overal ter tot nu toe hebben aangemeld, zijn stuk voor stuk vooruitstrevend en innovatief.”

Hoge verwachtingen
Van den Berg verheugt zich op Winkelbeurs. “Ik heb hoge verwachtingen en ben erg benieuwd naar de producten en diensten van de andere exposanten.” Als het aan hem ligt, wordt de beurs een jaarlijks terugkerend event. “Als ik kijk naar de bedrijven die zich nu als exposant hebben aangemeld, kan het haast niet anders lopen. Ik denk dat dit dé manier is om ons met elkaar te presenteren aan retail-Nederland.”

Volledig via het internet
En innovatief zijn, dat is voor Van den Berg belangrijk. “StoreInfo is specialist in innovatieve oplossingen. Wij bieden onze klanten een totaaloplossing op het gebied van automatisering. Van soft- en hardware en kassasystemen, tot installatie en onderhoud. Door constant gebruik te maken van de nieuwste technologieën, zijn wij onze concurrenten altijd een stap voor. Bovendien maken wij volop gebruik van het internet. Dat is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar zo kunnen we de kosten voor onze klanten ook altijd laag houden.”

Overal ter wereld inzicht
Wordt er iets verkocht, dan wordt dat online binnen enkele seconden van de voorraad afgeboekt. Deze applicatie is bijzonder geschikt om te koppelen aan een webwinkel. Zo weet je zeker dat je nooit producten verkoopt die je niet op voorraad hebt.” “De exposanten die zich tot nu toe hebben aangemeld, zijn stuk voor stuk vooruitstrevend en innovatief.”