TOP

White in Den Haag lanceert wintercollectie [foto’s]

De mannenmodezaak White in Den Haag pakte op zaterdag 6 september 2014 groots uit tijdens de lancering van de herfst/wintercollectie met zanger Michael Prins en de New Yorkse dichter Joshua Baumgarten.

Op de Denneweg in Den Haag heeft Mik Klijndijk ongeveer vijf jaar geleden zijn mannenmodezaak White geopend. Eigenlijk wilde hij in Amsterdam zitten maar “ik had het lef niet. Er zijn daar al genoeg winkels en ik was bang dat ik ertussen verloren zou gaan.” Op de Denneweg is White juist anders dan de meeste winkels. Net zoals het uiterlijk van de eigenaar zelf, heeft het filiaal een rock ‘n roll look, maar blijft het stijlvol. Het is een vreemd eendje in de P.C Hooftstraat van Den Haag, maar toch weet de zaak meer dan genoeg bezoekers te trekken.

Merken
White heeft dan ook een indrukwekkend merkenpakket. Zo was de zaak de eerste die het Duitse merk Thom Krom in Nederland verkocht en ook Aspesi is deze winter toegevoegd aan de collectie. Daarnaast zijn ook de bekendere merken als Woolrich, Denham en Canada Goose er te vinden, samen met Klijndijks eigen merk Kris K.

Maar het is niet altijd zo geweest dat dit soort merken bij White te vinden zijn. In de beginperiode was het wat netter, wat meer zoals de andere winkels uit de straat. Tot Klijndijk en zijn collega de stap waagden om meer van zichzelf in de winkel te leggen. Individualiteit is dan ook hetgeen dat ze willen meegeven aan de klanten.

Lancering
Tijdens de lancering van de herfst/wintercollectie op zaterdag 6 september herinnerde de New Yorkse dichter Joshua Baumgarten ons hier dan ook aan: “Style, the how and why of who we may be.”

In de tussentijd waren de heren van de schoenenzaak Duyf – een zakenpartner van White – vanuit Haarlem naar Den Haag afgereisd om herenschoenen te maken en  te verven in de zaak. Daarnaast werd er muziek gemaakt door Michael Prins, een vriend van Klijndijk en de winnaar van de Beste Singer-Songwriter van Nederland 2013. Met een Zwitserse whisky van Säntis Malt in de hand werd de herfst/wintercollectie feestelijk gelanceerd.

Fotografie door Eelkje Colmjon

White lancering herfst wintercollectie 2014 (2)

White lancering herfst wintercollectie 2014 Duyf schoenen

White lancering herfst wintercollectie 2014 Joshua Baumgarten

White lancering herfst wintercollectie 2014 Michael Prins en Mik Klijndijk