TOP

Welke nieuwe modewinkels openen in Nederland? [augustus]

Nieuwe winkels in Nederland van onder andere Scotch & Soda, Primark, Nikkie Plessen en We Are Labels. Lees hier de oogst van openingen en aankondigingen in augustus.

Het kledingmerk Scotch & Soda heeft op 20 augustus een nieuwe winkel geopend aan het Rembrandthof in Stadshart Amstelveen. De nieuwe winkel van het Nederlandse merk biedt plaats aan de volledige dames- en herencollectie en meet 166m2. Op de naastgelegen Rembrandtweg is al een Scotch & Soda kinderwinkel gevestigd. 

Het modemerk Nikkie opent binnenkort aan de Barteljorisstraat 13 in Haarlem. Het is de zevende winkel van modeontwerpster Nikkie Plessen. Met de verhuurder werd een langjarige huurovereenkomst getekend voor winkelruimte op de begane grond.

Het duurt nog even, maar in Zwolle opent in 2017 een filiaal van de Ierse budgetketen Primark. Het betrekt een pand aan de Melkmarkt.  De sloop van de bankenlocatie aan de Melkmarkt is inmiddels in volle gang, meldt De Stentor. Na de zomer begint de bouw van het warenhuis waar Primark in 2017 zijn intrek in neemt.

We Are Labels huurt een winkelpand aan de Raadhuisstraat 46-50 in Amsterdam. Hiervoor is een langjarige huurovereenkomst aangegaan met de Kroonenberg Groep. De winkel zal in de herfst van 2015 geopend worden.

Les Deux Frères, het winkelconcept van de twee broers Matthieu en Alain, opent op 18 september  een winkel aan de Kruisstraat 37 in Haarlem. De mannenmodezaak brengt chique en casual samen in een persoonlijke sfeer. Op Facebook zeggen de broers: “Kruisstraat 37, be ready! Alvast een klein voorproefje van onze verbouwing. De spanning stijgt…”

De Britse moderetailer River Island heeft op 22 augustus de zesde Nederlandse winkel in Groningen geopend, aan de Herestraat 67. In de winkel wordt zowel de vrouwen- mannen- als kidscollectie verkocht. De vrouwencollectie is vind je aan de voorkant van de winkel op een oppervlakte van 282m2. De mannen- en kidscollectie nemen een ruimte in beslag van respectievelijk 152m2 en 80m2.

Eind dit jaar wordt de nieuwe vestiging van Decathlon bij de Bavelse Berg in Breda geopend. Als voorproefje hierop heeft de keten van sportwinkels in augustus een pop-up store geopend in de Karrestraat in Breda.

De keten Take Five Jeansmode huurt per 1 september 2015 een winkelunit van 120 m² in winkelcentrum de Hoven te Delft. De huurovereenkomst heeft een duur van 5 plus 5 jaar. Het is de zesde winkel voor Take Five. Er zijn al vier vestigingen in Rotterdam en eentje in Berkel en Rodenrijs.

Plus-size modeketen 44&More opent na Zoetermeer en Aalsmeer een derde vestiging, dit keer in Sassenheim. Bij 44&More kun je terecht voor verleidelijke, vrouwelijke, vrolijke mode in de maten 44 t/m 60. Op 12 september is de officiële opening.

Imma Mode is een ‘eigentijdse damesboetiek is de volwassen vrouw die houdt van stoere, trendy en comfortabele mode in het midden- en hoogsegment, aangevuld met accessoires’. Sinds 2006  zit de winkel in Appingedam, maar sinds augustus is er ook een vestiging in Groningen te vinden.