TOP

Webshop Men At Work sluit, middenstand mag dieven weren en Claudia Sträter produceert lokaal

De webshop van Men At Work gaat dicht als gevolg van financiële problemen. Momenteel houdt de modeketen een online opheffingsuitverkoop. Verder: winkeliers mogen winkeldieven en overlastgevers voortaan weigeren en Claudia Sträter gaat een deel van de collectie in eigen land produceren. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 21 juni.

Webshop Men At Work houdt opheffingsuitverkoop

De webshop van Men At Work gaat dicht. Dat bevestigen medewerkers van de modeketen aan RTL Z. De online winkel sluit als gevolg van financiële problemen. Volgens de medewerkers blijven de fysieke vestigingen wel open. Klanten die geabonneerd zijn op de nieuwsbrief zouden een e-mail van de webshop hebben gekregen, waarin ze worden gewezen op de opheffingsuitverkoop. Maar wie naar de site gaat, krijgt de melding dat deze vanwege ‘onderhoudswerkzaamheden’ niet bereikbaar is.

Men at Work zou al langer met financiële problemen kampen. Dat meldden verschillende bronnen begin juni aan Retailnews. Het bedrijf zou de samenwerking met verschillende partners, waaronder merken, hebben stopgezet. Een filiaalmanager vertelt RTL Z dat met het sluiten van de webshop de focus op de fysieke winkels komt te liggen. Weer een ander zegt te hopen dat de keten ‘het einde van het jaar haalt’. Lokale media schreven eerder al dat de vestigingen in Groningen en Leiden in de problemen zitten.

Paul Warmer opent nieuwe vestiging in Eindhoven

De luxe schoenenwinkel Paul Warmer strijkt neer in Eindhoven. Eigenaren Frank en Rinske van den Nouwland openen een vierde vestiging in het pand waar voorheen Lou Lou Shoes zat, in de Hooghuisstraat. Het is een locatie die meer en meer een high-end winkelstraat wordt: naast Paul Warmer kunnen klanten er al winkelen bij de luxe modezaak Jaguar en de monobrandstore van Philipp Plein. Naar verwachting is de opening begin augustus. Voor de ondernemers is dit het eerste filiaal buiten de Randstad. Paul Warmer heeft al vestigingen in Amsterdam, Amstelveen en Den Haag.


Lees ook: Eigenaar Gerry van Herwijnen over de Philipp Plein-store in Eindhoven: ‘We verkochten het merk zo goed dat we er een monobrandstore bij konden openen’


Claudia Sträter gaat deel collectie in eigen land produceren

Claudia Sträter haalt een deel van de productie dichter bij huis. Stichting Werksaam Westfriesland en Leviaan Participatie hebben mede voor de vrouwenmodeketen gezamenlijk een naaiatelier in Hoorn opgezet. In dit bedrijf kunnen werkzoekenden met een uitkering werkervaring opdoen en wennen aan het arbeidsritme. Met dit project wil Claudia Sträter werkgelegenheid voor deze groep creëren.

“Waarom zouden we alleen ver weg produceren als het ook dicht bij huis kan?” licht directeur Frits Helmstrijd in een persbericht toe. “Naast het positieve effect op het milieu kunnen we op deze manier mensen motiveren en ondersteunen om weer in het arbeidsproces te komen. We zijn rustig gestart, hebben geen druk op de doorlooptijd gezet en focussen op het bijbrengen van kennis en vaardigheden. We hopen dat deelnemers trots zijn op hun herstel. Wij zijn dat zeker.”

Persbericht Claudia Strter_from Hoorn_juni2018

Middenstand mag winkeldieven en overlastgevers weren

Goed nieuws voor winkelcentra en winkeliersverenigingen: voortaan mogen ze winkeldieven en veroorzakers van overlast weigeren. Dat meldt BNR, die Henk-Jan Kaptein van het Centrum voor Criminaliteitspreventie (CCV) vroeg uit te leggen hoe het systeem precies werkt. Mensen die veelvuldig stelen of op andere manieren voor overlast zorgen komen op een lijst, compleet met foto en personalia. Winkeliers mogen de beveiliging of politie inschakelen als blijkt dat iemand een gebiedsverbod heeft. “Een winkel is geen openbare ruimte, maar privé-eigendom”, legt Kaptein uit. “Dat betekent dat er veel meer mogelijk is dan retailers vaak denken. Mensen waar jij last van hebt, kan je – mits je niet discrimineert – gewoon uit jouw winkel weren.”

Uit cijfers in het bezit van BNR blijkt dat het verbod inmiddels op dertig plaatsen wordt toegepast. Zo zijn in Nieuwegein al 156 mensen geweigerd. Het gebod geldt overigens alleen voor een winkelgebied, niet voor een hele stad of provincie. Daarnaast geldt het slechts voor een beperkte periode. Mensen die op de lijst belanden, kunnen via klachtenprocedures bezwaar maken.

Nederlands designerlabel Hacked By werkt samen met H&M

De Nederlandse ontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum werken al vier jaar samen onder de naam Hacked By. Ze maken volledig nieuwe collecties van restpartijen, als reactie op de overproductie in de mode-industrie. Tijdens de openingsavond (21 juni) van We Make M-ODE, een evenement dat makers van duurzame kleding een platform wil geven, maakten ze hun samenwerking met H&M Nederland bekend. Van Slobbe en Van Benthum presenteerden een collectie, gemaakt van kledingstukken uit de sale-verkoop van de keten.

Voor H&M is de samenwerking een manier om haar circulaire doelen kracht bij te zetten. De Zweedse keten is een van de grootste spelers in het bestaande modesysteem, maar tegelijkertijd ook bezig aan circulariteit en duurzaamheid van haar producten. Voor 2030 heeft H&M zich ten doel gesteld om alleen nog gerecyclede of andere duurzaam geproduceerde materialen te gebruiken.

Hacked By x HM 1 credit Peter Stigter Hacked By x HM 2 credit Peter Stigter

Foto’s Hacked By x H&M: Peter Stigter