TOP

Benetton maakt reclame met bootvluchtelingen, DAKA Sport opent eerste omnichannelwinkel

Het Italiaanse modemerk Benetton heeft een golf van kritiek over zich heen gekregen voor de nieuwe reclamecampagne. Verder: Apeldoorn heeft primeur met nieuwe H&M-winkel en Daka Sport opent zijn eerste omichannelwinkel en modeketen Men At Work heeft vrijdag 22 juni uitstel van betaling gekregen van de rechtbank van Oost-Brabant. Verder:. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 25 juni.

Men at Work krijgt uitstel van betaling

Modeketen Men At Work heeft vrijdag 22 juni uitstel van betaling gekregen van de rechtbank van Oost-Brabant, zo meldt onder meer Nu Zakelijk.. De rechter heeft Evert Baart als bewindvoerder aangewezen. Dat bevestigt een woordvoerder van Baart maandag.

Bij een bezoek aan een filiaal in Utrecht op zaterdag 23 juni laat een winkelmedewerker weten dat zij al 2 maanden weten dat ze gaan stoppen. In september zouden de winkels in Utrecht dicht gaan.

De webwinkel is sinds vrijdag offline. De Nederlandse winkels blijven nog zeker tot volgende week geopend, laat de  woordvoerster. De ongeveer 425 medewerkers van die fililen worden tot die tijd doorbetaald. De bewindvoerder voert op dit moment gesprekken met banken en leveranciers van Men At Work. Daarnaast inventariseert hij of er eventuele overnamepartijen zijn voor een doorstart van het bedrijf.

Benetton krijgt kritiek op reclame met migranten

Het Italiaanse modemerk Benetton heeft een vlaag van kritiek over zich heen gekregen, omdat het foto’s van een reddingsoperatie van migranten op de Middellandse Zee gebruikt heeft voor een reclamecampagne. Dat meldt het Belgische Nieuwsblad. De twee foto’s verschenen op het internet en in de Italiaanse krant La Repubblica en veroorzaakten meteen na publicatie erg veel tumult.

Sinds hun meer dan vijftigjarige bestaan heeft het Italiaanse bedrijf al heel wat omstreden modecampagnes gelanceerd. Zo maakten ze al gebruik van een campagnefoto met een kussende priester en een Egyptisch iman, met een stervende aidspatient, met een kussende priester en non en nog meer.

DAKA Sport opent eerste omnichannelwinkel

DAKA Sport lanceert in september op de eerste verdieping van de Noorderarcade in Alkmaar haar nieuwe omnichannel storeconcept, meldt Emerce. Klanren kunnen er vanaf september terecht voor onder meer foot scans. Ook kunnen voetballers kunnen hun schoenen testen in een echte pannakooi. Verder zijn narrow casting en webzuilen in de fysieke winkels gekoppeld aan de webshop. De winkel in Alkmaar is de start van de landelijke uitrol naar de volledig eigen DAKA formule.

Duizend webwinkels offline gehaald na onderzoek Consumentenbond 

Twee buitenlandse domeinnaambedrijven hebben de afgelopen weken duizend malafide webwinkels offline gehaald. Dat heeft de beheerder van Nederlandse domeinnamen laten weten, meldde de Consumentenbond vorige week. De Consumentenbond heeft in maart tweeduizend malafide webwinkels opgespoord. De webshops hebben merkkleding of luxe producten met hoge kortingen aangeboden, maar in werkelijkheid nepkleding verkocht of helemaal niets geleverd. 


Apeldoorn heeft primeur met nieuwe H&M-winkel

Apeldoorn heeft de eer om als eerste stad in Nederland kennis te maken met de nieuwe huisstijl van winkelketen H&M, meldt De Stentor. Afgelopen maanden is met man en macht gewerkt aan de verbouwing van het nieuwe filiaal in de Hoofdstraat, en donderdagochtend konden de deuren dan eindelijk worden geopend.