TOP

WE opent eerste kledingwinkels in China

De Nederlandse modeketen WE opent vandaag de eerste vestiging in Shanghai en volgt morgen met een tweede opening in Chongqing. De Nederlandse modeketen wil in vijf jaar tijd tweehonderd winkels in China openen.

Modeketens H&M, Zara en Mango doen het goed met hun vestigingen in China. Reden voor de Nederlandse WE om ook de stap te wagen. Uniquepai, de Chinese partner van WE, is van plan dit jaar tien tot vijftien winkels in China te openen. Over vijf jaar zouden er tweehonderd winkels moeten zijn. “We zijn ervan overtuigd dat de Noord Europese stijl goed aansluit bij de Chinese wensen en behoeften”, laat Uniquepai in een persbericht weten.

Shanghai en Chongqing
De modeketen opent donderdag 20 januari de 2000 vierkante meter tellende winkel in Shanghai. De tweede opening in Chongqing staat morgen op de planning. In de Chinese vestigingen worden de WE Men, Boys en Girls collecties aangeboden. Hoewel deze grotendeels gelijk zijn aan de collecties in Europa, worden wel de maatvoering en seizoensinvloeden aangepast. “Gemiddeld zijn de Chinese winkels 15% groter dan in Europa”, laat CEO Wouter Kolk in een persbericht weten. “Om die reden zijn de collecties voor China deels aangevuld.”

Uniquepai
Uniquepai, de Chinese partner die WE gaat helpen bij het realiseren van tweehonderd vestigingen in China, is een zelfstandige onderneming. Het bedrijf heeft verbindingen met de Fapai Group, een confectiefabrikant met ruim vijfhonderd modewinkels in China.