TOP

Oud-eigenaren MS Mode niet meer in race voor doorstart

De oud-eigenaren van MS Mode, Roland Kahn en Jaco Scheffers, zijn niet van plan een bod te doen op de failliet verklaarde winkelketen. Dat zou ‘niet logisch’ zijn, zegt Scheffers tegen NRC. Het moederbedrijf van Miss Etam is wel bereid tot een bod.

Roland Kahn en Jaco Scheffers zeggen tegen NRC dat het ‘niet logisch’ is om een bod te doen op het vorige week bankroet verklaarde MS Mode. Scheffers zegt dat ze het gevoel hebben dat hun tijd voorbij is en dat ze het niet is gelukt. 

 

De voormalige aandeelhouders zijn dus niet langer in de race voor een doorstart. De curatoren zijn op zoek naar een koper die het bedrijf wil overnemen. Geïnteresseerde partijen hebben tot vrijdag 26 augustus de tijd om een bod neer te leggen. Curator Cees de Jong hoopt dat hij in de eerste week van september een deal kan presenteren.

 

Volgens De Jong heeft het Belgische modeconcern FNG al interesse getoond. Volgens ingewijden zijn FNG (eigenaar van o.m. Steps en Claudia Sträter, red.), maar ook het Nederlandse modebedrijf R&S de meest waarschijnlijke kopers. R&S maakte verleden jaar een doorstart met Promiss en Miss Etam. FNG en R&S hebben vergevorderde plannen om te fuseren.

 

MS Mode was, met een jaaromzet van 238 miljoen euro, het grootste bedrijf van Scheffers en Kahn. Nu hebben ze nog CoolCat, lingeriemerk Sapph en America Today in hun portfolio. Onlangs kochten ze de merkrechten van V&D, met het idee om onder die naam een online winkel te beginnen.

 

De winkels van MS Mode blijven voorlopig nog open. Ze zijn verleden week heel even dicht gegaan, omdat er een conflict over geld was tussen de curatoren en Rabobank. Nadat de curatoren en de bank alsnog een akkoord bereikten, gingen de deuren van de winkels weer open.

 

Op 5 augustus 2016 werd uitstel van betaling aangevraagd voor MS Mode, het doek viel definitief op 11 augustus. De keten heeft bijna 400 winkels in zes landen en er werken 2.300 mensen. In Nederland heeft de keten 130 filialen. In ons land werken zo’n 660 mensen voor het bedrijf.