TOP

Wat je niet mag missen: modebeurs Pitti Uomo Florence

Volgende week dinsdag is het weer zover. Dan wordt van 19 juni tot en met 22 juni het beurzenseizoen afgetrapt met de mannenmode- jeans en vrouwenmodebeurs Pitti Immagine in Florence. Deze editie verwelkomt de beurs weer een flink aantal nieuwkomers.

De Italiaanse beurs Pitti Uomo in de Fortezza da Basso blijft elk seizoen weer een bron van inspiratie. Met maar liefst 59.000m2 aan beursoppervlak en 1020 merken biedt het event veel mogelijkheden op het gebied van mannenmode en jeans.

Nieuwe merken
Nieuwe exposanten zijn onder meer Property of…, Levi’s Vintage Clothing, Edun, Deus Ex Machina, Baracuta, Bruno Magli, Eleven Paris, Samsoe & Samsoe en G-Star presenteert in de Raw Denim Dome de productiemogelijkheden van Raw denim. Verder showen onder andere designers Carven en Valentino de nieuwste collecties voor zomer 2013. De vlakbij gelegen vrouwenmodebeurs Pitti Immagine W toont zo’n zeventig voornamelijk Italiaanse collecties. Gastdesignerlabel is Peter Pilotto, die op woensdag 20 juni een event organiseert voor genodigden en pers.

Trendspotting
Ook fijn: naast de grote hoeveelheid aan collecties en trends doe je veel inspiratie op door alleen maar te kijken naar de doorgaans trendy geklede bezoekers. Houd onze site goed in de gaten voor straat- en beursreportages. Volg ook mannenmoderedacteur @Li_Textilia op twitter voor een live verslag vanaf de beurzen (Pitti Uomo, Bread&Butter, Modefabriek).

Niet missen:
* Op de site van de Pitti Uomo een videoverslag van magazine GQ.com van de shows.
* De kunstinstallatie op het beursterrein: een groentetuin.
* Trendbureau WSGN werkt samen met de Pitti, volg ze op twitter @WSGN.
* Volg de bloggers Facehunter en The Satorialist.
* Stone Island viert het 30-jarig jubileum met een tentoonstelling.

Tip:
* Vermijd rijen bij de kassa/entree, print je ticket!
* Bekijk in één oogopslag welke merken in de twaalf beurshallen staan