TOP

VVD en D66 willen actie tegen leegloop winkelstraat, Amazon komt met Black Friday-week en banen in modebranche nemen af

Het kabinet moet in actie komen tegen de leegloop in winkelstraten. Dat vinden de regeringspartijen VVD en D66. Verder: Amazon gaat voor een Black Friday-week, in de modebranche zijn in het derde kwartaal minder banen dan in dezelfde periode vorig jaar en Distrikt Nørrebro opent een grote flagshipstore in Rotterdam. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 20 november.

VVD en D66 willen actie tegen lege winkelstraten

Het kabinet moet in actie komen tegen de leegloop in winkelstraten. Dat vinden de regeringspartijen VVD en D66, die willen dat het kabinet onderzoekt wat het kan doen om dit tegen te gaan. Dat schrijft De Gelderlander. De partijen roepen het kabinet hiertoe op na een brandbrief van de winkeliers. ‘In de Nederlandse winkelstraten smeult een veenbrand en de overheid voegt daar voortdurend zuurstof aan toe’, schreef branchevereniging INretail vorige week.

Omdat in veel gemeenten tal van winkels uit de winkelstraten verdwijnen en de sector tegenvallende resultaten boekt, moet het kabinet de winkeliers te hulp schieten, menen de regeringspartijen. Winkeliers brengen leven en werkgelegenheid naar steden en dorpen maar ,,uitgerekend zij worden nu bedreigd door oneerlijke concurrentie, hoge parkeertarieven en andere strenge regeltjes”, zegt VVD-Kamerlid Thierry Aartsen. ,,We moeten zuinig zijn op onze detailhandel”, voegt D66’er Kees Verhoeven toe.

Amazon gaat voor een Black Friday-week

Amazon pakt koopjesfestijn Black Friday aan om een week lang in aanloop naar 29 november met nieuwe aanbiedingen te komen, meldt Twinkle. Vanaf 20 november kunnen consumenten al artikelen met korting in de webshop kopen, maar de daadwerkelijke ‘Black Friday-week’ start op 22 november en zal tot op Black Friday zelf, 29 november, duren. In de Black Friday-week zullen elke dag vanaf middernacht ‘Deals van de dag’ worden aangeboden die 24 uur lang beschikbaar zullen zijn. Daarnaast zullen dagelijks tussen 6:00 uur en 19:45 uur elke vijf minuten nieuwe ‘Lightning Deals’ verschijnen die tot zes uur lang beschikbaar zullen zijn, of zolang de voorraad strekt. Amazon Prime-leden krijgen een halfuur eerder toegang tot Lightning Deals.

Wat elk bedrijf kan leren van de fashion-industrie

Toekomstbestendige bedrijven moeten meer en meer op zoek naar creatieve samenwerkingen, dat zegt Roel Vermeulen in ManagementTeam. Vermeulen stond aan de wieg van de onstuimige groei van kledingmerk Scotch & Soda. ‘In de fashionmarkt is Zalando geen concurrent meer, maar een partner voor de merken’.

Werkgelegenheid in de retail, mode en sport neemt af

De werkgelegenheid in het MKB is in het derde kwartaal van 2019 met 3% toegenomen ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat meldt de MKB Banenmonitor. Waar in voorgaande kwartalen een stijging van tussen de 3,5 en 4% werd waargenomen, lijkt de groei dit kwartaal enigszins af te zwakken. De banengroei blijft hoog in de kinderopvang en ook de timmerindustrie en dierenartspraktijken doen het goed. Maar in de categorie retail, mode en sport is een krimp te noteren ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar: daar zijn 2,8 procet minder banen ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit analyse van salarisdata van 1.000.000 Nederlanders werkzaam bij 120.000 MKB- werkgevers tot 250 werknemers.

Distrikt Nørrebro opent enorme flagship store in Forum Rotterdam

The Sting Companies heeft voor haar formule Distrikt Nørrebro een huurovereenkomst voor Forum Rotterdam afgesloten met a.s.r. real estate en Multi Netherlands. Het gaat om circa 1700 m2 bestaande uit een begane grond van 550 m2 en de eerste verdieping.