TOP

Filling Pieces gaat fysieke winkels openen

Schoenenlabel Filling Pieces is van plan volgend jaar zijn eerste eigen fysieke winkels te openen. De eerste twee winkels staan gepland voor Amsterdam en Londen.

Komend jaar staat het openen van de eerste fysieke winkels op de planning voor schoenenmerk Filling Pieces. “We gaan ons focussen op eigen retail”, vertelt oprichter Guillaume Philibert in een interview met Retailtrends. De eerste winkels staan gepland voor Amsterdam en Londen. Eerder waren er volgens de oprichter niet genoeg producten om een eigen winkel te openen. Nu de collectie groter is, en ook aangevuld met kleding, is dat wel het geval.

Kledinglijn

De oprichter vertelt in het interview dat de kledinglijn uitgebouwd gaat worden, en dat deze alleen wordt uitgerold in hun eigen winkels: “We willen dat graag op onze eigen manier doen en onze eigen merkbeleving er aan koppelen.”

Pop-upstore

Het Nederlandse label Filling Pieces werd in 2009 opgericht in Amsterdam. De sneakers van het label worden momenteel verkocht op zo’n 450 verkooppunten verdeeld over vijftig landen wereldwijd. Filling Pieces had de afgelopen jaren wel enkele pop-up stores, zoals vorig jaar bij De Bijenkorf.