TOP

Voormalig creatief directeur Gant keert terug


Het modelabel Gant heeft een oude bekende aangetrokken: voormalig creatief directeur Christopher Bastin keert terug in die positie.

Het modemerk Gant heeft de voormalige creatief directeur Christopher Bastin terug. Hij gaat op 1 oktober aan de slag als global artistic director. Dat meldt het merk in een persbericht. In zijn nieuwe rol zal hij nauw samenwerken met vice-president van Gant Karen Vogele.

Creatieve bureau

Christopher Bastin werkte in de tussentijd voor het Deense herenkledingmerk NN07 en het Zweedse Indiska. Daarnaast heeft hij zijn eigen creatieve bureau geleid. Bastin werkte 11 jaar bij Gant. Zijn carrière bij Gant begon in 2005 toen hij in dienst trad als shirtontwerper. Vier jaar later werd hij er benoemd tot hoofd design voor Gant Rugger. In 2012 werd hij creatief directeur, de functie die hij drie jaar bekleedde. “Ik ben verheugd om weer lid te worden van Gant als artistiek directeur”, zegt hij in een reactie.

Sterk merk

Gant viert dit jaar het 70-jarig bestaan. Naar aanleiding publiceerden we een groot interview met ceo Brian Grevy in Textilia 10 die op 2 augustus is verschenen. Daarin vertelt hij onder meer hoe het merk deze mijlpaal viert en waar hij met Gant naartoe wil. “Ik geloof heilig dat je moet blijven bouwen aan een sterk merk. Als je dat niet doet, verdien je op de lange termijn ook niets.”

FOTO: Gant